Voor SJC schijnt op dit moment alleen maar de zon. De formatie van Sjaak Polak is de fiere koploper in de zondagse Hoofdklasse A. Afgelopen zondag werd nummer drie Silvolde in een spectaculaire wedstrijd in extremis met 4-3 verslagen. Door die zege staan de Noordwijkers nu zes punten los na zeven duels.

Vanmiddag ontmoeten de zwartwitten hun evenknie in Meppel. MSC is namelijk de tegenstander en die spelen eveneens in dat fraaie tricot. De Meppelers staan zevende en vergaarden tien punten tot nog toe. Vorig seizoen werd het op de eennalaatste speeldag 2-0 voor de gastheren en leek SJC de nacompetitie te vergooien.

Een week later werd dat alsnog rechtgezet. MSC eindigde uiteindelijk als elfde. Wint SJC opnieuw dan is ook de eerste periode zo goed als binnen. Maar dat lijkt niet te zijn waar de Noordwijkers dit seizoen genoegen mee zullen nemen.

SV Hillegom is bezig aan heel moeilijk seizoen. Veel sterkhouders vertrokken en dat lijkt net even te veel van het goede te zijn voor trainer Arend Jan Kranenburg en zijn mannen. Tegen Hoofddorp leed men alweer de derde nederlaag op rij. Een schamel puntje uit vier duels is de oogst. Een schril contrast met vorig seizoen toen de formatie nog lang meedeed voor de titel.

Tegenstander Legmeervogels is de nummer vijf van de ranglijst en heeft zes punten meer dan de withemden. Hillegom nam vorig seizoen een puntje mee uit Uithoorn (2-2). Dat was toen een teleurstelling, nu zou het een verdubbeling zijn van het aantal punten.

Volgens SV Hillegom-doelman Rahim Gök, vorig seizoen nog onder de lat bij Legmeervogels, zit de tegenstander eveneens in hetzelfde schuitje. ,,Veel vertrekkers en nog zoekende. We kunnen die pot winnen, maar moeten minder fouten maken.”

Ook voor Foreholte moet de competitie nog aanvoelen als een vreemde ontmoeting. Waar de Voorhouters voor de winterstop vaak goed voor de dag kwamen, is het nu nog pover. Een overwinning uit vier potjes. Van GDA werd zondag redelijk kansloos verloren met 3-1.

Trainer Marcel IJzendoorn sprak al van een valse start. ,,We maken cruciale fouten en die bepalen met welk resultaat je naar huis gaat.” Ook kan aanwinst Sten Admiraal, overgekomen van VVSB, nog niet zijn stempel drukken.

,,Die heeft nog tijd nodig. We mogen niet verwachten dat hij even langs tien spelers komt.” KDO is een nieuwkomer in de Tweede Klasse en heeft ook pas een winstpartij geboekt. Een mooie gelegenheid om op De Elsgeest de tweede driepunter bij te schrijven voor de thuisploeg.

‘Bij winst haakt de formatie van Marc van Wonderen aan bij de top-5.’

Teylingen doet het ietsje beter. Een punt welteverstaan. Daarmee staan de Sassenheimers zevende. RKDEO was zondag op De Roodemolen met 4-3. Drie keer kwam Teylingen terug van een achterstand, maar dat bleek niet genoeg. Vanwege veel blessureleed maakte de gestopte routinier Bob van der Vlugt zijn rentree in de hoofdmacht. Broer Tom was geschorst en captain Raymond Dolieslager vreest voor een ernstige kruisbandblessure.

Wat voor Foreholte geldt, geldt ook voor Teylingen. De formatie van Marc van Wonderen treft een promovendus. Alphen komt op bezoek, de hekkensluiter met een punt en al veertien tegentreffers. Bij winst haakt de formatie van Marc van Wonderen aan bij de top-5.

Degradatieduel
In de Derde Klasse A speelt Van Nispen een ‘degradatieduel’ voor zover je daar na vier duels over kunt spreken. Zelf is het de nummer twaalf met twee puntjes. Tegenstander Aalsmeer is de nummer laatst met een punt. Beide ploegen speelden vorig jaar nog bovenin mee. Op de laatste speeldag stonden beide teams ook al tegen elkaar en toen werd het 1-1. Thuis in De Zilk werd het 2-1 voor Van Nispen.

Warmunda doet het goed in dezelfde afdeling met zes punten. Alan Campfens en zijn mannen reizen af naar Kudelstaart voor een uitduel met RKDES, dat evenveel punten heeft. Op vreemde bodem doen de Warmonders het prima, dus wellicht zit er weer een overwinning in het vat.

Foto: Johanna Wever
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO