Het regionale zondagvoetbal kent dit weekend weer een kort programma met slecht vijf duels. Toch is het net als vorige week een gewone competitieronde. In de Derde Klasse A is ditmaal niet Van Nispen vrij, maar Teylingen. En de streekderby in Tweede Klasse C is deze week Foreholte tegen FC Lisse.

We beginnen met de zondagse Topklasse. VVSB stapt in de bus richting Tiel, waar TEC wacht. Vorige week repten we al over een belangrijke decembermaand voor VVSB. Inmiddels weten we dat die matig is begonnen: vorige week won Cuijk in Noordwijkerhout met 0-1. Het was de eerste driepunter van het seizoen op vreemde bodem voor de Noord-Brabanders.

VVSB zakte na de nederlaag naar de zesde plaats, maar dat zegt niet veel: TEC staat tiende en heeft slechts één punt minder. VVSB wil dolgraag bij de eerste zeven eindigden om plaatsing te bewerkstelligen voor de nieuw te vormen Tweede Divisie. In dat kader zou puntenverlies in Tiel buitengewoon slecht uitkomen. Ondertussen heeft trainer Van Leeuwen het vooral druk met de focus op de competitie houden. De bekerkoorts begint te stijgen tot duizelingwekkende hoogte bij iedereen die VVSB een warm hart toedraagt. Een voorbeschouwing met Bas Ruigrok lees je hier.

SJC won vorige week knap met klinkende cijfers van Poortugaal (5-1). De equipe van trainer Zethof heeft al sinds 27 september niet meer verloren en kruipt gestaag omhoog op de ranglijst. Vierde staan de Noordwijkers nu, op de voet gevolgd door tegenstander VOC. De Rotterdammers, vorig seizoen gedegradeerd uit de Hoofdklasse, staan met een puntje minder op de vijfde plaats.

Lokale kraker
Het is weer raak in de Tweede Klasse C. Deze week is de streekderby Foreholte tegen FC Lisse. Foreholte was vorige week de mindere van Hillegom, in wat verder een matig schouwspel was. Hopen dus dat de derby deze week beter kan bekoren. De Lissenaren lijken in wat betere vorm te verkeren dan in het begin van het seizoen; een wederopstanding die niet geheel toevallig samenvalt met die van spits Patrick Schaap, die steeds makkelijker weer het net vindt.

FC Lisse leek vorige wedstrijd op weg naar een stunt tegen BMT, maar ging in de laatste tien minuten alsnog het schip in. Voor Foreholte geldt dat het de aansluiting met de top heeft verloren, en dat eigenlijk op basis van de onderlinge duels. Het is dus even pas op de plaats in Voorhout. Wellicht dat het team tegen Lisse weer eens kan laten zien wat het in huis heeft.

Zwaar weer
RKDEO, de volgende tegenstander van SV Hillegom, zit in zwaar weer. De ploeg verloor zijn laatste drie wedstrijden en incasseerde daarbij elf tegendoelpunten. Hillegom daarentegen doet gewoon nog mee voor de eerste plaats, al moet het voorlopig BMT voor laten gaan. Het zal de Hillegommers er alles aan gelegen zijn om het laatste duel voor de winterstop winnend af te sluiten en het gat met BMT zo klein mogelijk te houden. Een uitduel in Nootdorp is echter niet de makkelijkste opgave.

Van Nispen had vorig week een weekendje vrij. Vaak wordt er dan gesproken over een hinderlijke onderbreking van het ritme, maar laten we eerlijk zijn: een weekendje vrijaf is ook wel eens lekker. Nu nog een laatste wedstrijd voor de winterstop. MMO is de tegenstander en komt op bezoek in de Zilk. De ploeg staat twaalfde, slechts drie punten verwijderd van de onderste stek. Toch is de Hoogmadense vereniging over het algemeen een stugge tegenstander, al zou je dat niet zeggen op basis van de laatste twee duels: MMO verloor van Meerburg en Teylingen en incasseerde liefst elf goals in die twee wedstrijden.

Tekst: Stefan Rijnders

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)