Jullie waren vorige week al gewaarschuwd: dit weekend zijn er weinig wedstrijden. Alleen in de Derde Klasse A wordt er competitief gevoetbald. Van Nispen reist af naar Langeraar voor de wedstrijd tegen Altior en Teylingen ontvangt MMO. Verder spelen alleen Foreholte en Hillegom.

Voor Van Nispen lijken eventuele titelaspiraties de koelkast in te kunnen. Vorige week was koploper Meerburg in De Zilk met 0-2 te sterk en daarmee zakte Van Nispen naar de zevende plek. Tegenstander Altior kent ook een lastig seizoen. De ploeg promoveerde uit de Vierde Klasse en staat inmiddels twaalfde. In de laatste vijf duels werden slechts twee punten gepakt; twee minder dan Van Nispen in dezelfde periode.

Teylingen krijgt zoals gezegd bezoek van MMO. De club uit Hoogmade kwam vorige week niet in actie aangezien het duel met Graaf Willem-II/VAC werd afgelast. Teylingen speelde wel en won met 5-3 van Stompwijk. Volgens Raymond Dolieslager was dat de beste wedstrijd tot nu toe en zeker eentje waarop verder gebouwd kan worden. Op papier lijkt MMO daar een geschikte tegenstander voor. Die ploeg staat elfde en scoort gemiddeld maar een enkel doelpunt per 90 minuten. Teylingen won vorig jaar met 3-0 en zette ook de uitwedstrijd in Hoogmade om in winst: 0-1.

Haarlems Dagblad Cup
SV Hillegom neemt het voor de Haarlems Dagblad Cup op tegen Olympia uit Haarlem. Het betreft een wedstrijd in de achtste finales van het toernooi, gespeeld op het terrein van Olympia, dat uitkomt in de Derde Klasse. Hillegom is de titelverdediger en zou dan ook minstens de kwartfinales moeten bereiken. Voor meer informatie over het toernooi kunt u kijken op haarlemsdagbladcup.nl.

Vriendschappelijk
Wie geen weekend zonder Foreholte kan, heeft geluk. De Voorhouters spelen als enige zondag een oefenduel en wel tegen VELO. Die ploeg komt, net als SJC, uit in de Eerste Klasse B en staat momenteel op een achtste plaats. Voor Foreholte dus een aardige sparringpartner!

Tekst: Stefan Rijnders

Foto: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)