VVSB en Van Nispen speelden een prima eerste seizoenshelft, maar maken nu een mindere fase door. Ze zijn beide al vier duels zonder overwinning. Tegen de nummers voorlaatst van de competitie moeten de clubs uit de gemeente Noordwijkerhout echter hun zelfvertrouwen kunnen herwinnen. 

VVSB moet het opnemen het Rotterdamse Leonidas. Een ploeg die redelijk sterk aan de competitie begon, maar op 2 november de laatste overwinning pakte. In de uitwedstrijd walste VVSB over de havenstedelingen heen en werd het maar liefst 1-5.

Een overwinning is broodnodig willen ze op De Boekhorst enigszins mee blijven doen om het kampioenschap. Vorige week werd de periodetitel ondanks een verliespartij binnengesleept, maar nam UNA de tweede plaats over van de paarsgelen. Met nog zeven wedstrijden te gaan is het gat met koploper FC Lienden gegroeid tot zeven punten.

SJC neemt het op de eigen Lageweg op tegen Alphense Boys. Het betreft hier een strijd tussen de nummers zes en twee van de ranglijst. Het onderlinge verschil bedraagt zeven punten. Bij winst kan SJC wellicht nog een serieuze gooi doen naar de tweede plaats, die vrijwel zeker een plek in de nacompetitie oplevert.

Derby

Foreholte is in een enorm spannende titelstrijd verwikkeld met drie andere clubs. De concurrenten zijn technisch beter dan de Voorhouters, maar het collectief heeft de ploeg van Marcel IJzendoorn dit seizoen een karrenvracht aan punten opgeleverd. Komende zondag ontvangt Foreholte op de eigen Elsgeest streekgenoot FC Lisse.

Het leek er even op dat FC Lisse in de degradatiestrijd ging meedraaien na twee verliespartijen tegen laagvliegers. Maar een overwinning tegen Den Hoorn zorgde ervoor dat men weer even rustig kan ademen. Bij een overwinning op Foreholte lijkt lijfsbehoud nagenoeg zeker.

Voetbalmachine

GOl Sport zal waarschijnlijk de volgende ploeg worden die wordt geslachtofferd door voetbalmachine SV Hillegom. De door Turkse vrienden opgerichte club ging op De Zanderij met 3-1 onderuit, maar bood als één van de weinige teams uitstekende weerstand tegen de lijstaanvoerder. Mocht Teylingen dit weekend verliezen, dan kan de fusieclub volgende week al kampioen worden.

Twee weken geleden speelde Teylingen met 0-0 gelijk tegen SJZ. Een rare uitslag voor de Sassenheimers gezien het doelsaldo (65-27). Dat de manschappen van Laurens Mouter niet wonnen van de ploeg uit Zoeterwoude lag volgens linksback Jeroen Verwer dat ‘Teylingen zonder inzet en erg slap speelde’. Tegen DOSR kan Teylingen zich voor die instelling revancheren.

Van Nispen verkeert in zwaar weer. Door een blessuregolf na de winterstop heeft coach René Ras al een aantal wedstrijden niet in zijn sterkste formatie kunnen opereren. Tegen Kickers ’69 hoopt de coach een aantal belangrijke spelers weer te verwelkomen in de basis. Wellicht zorgt dat voor de ommekeer van de dramatische reeks van de Zilkers.

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto: Tino Stulen

vanduynvandergeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)