Voorhouter Kevin Compier (28) besloot in december 2018 dat zijn tijd als hoofd-jeugdopleidingen bij Foreholte erop zat. De jonge trainer wilde een stapje verder in z’n trainersloopbaan, z’n TC-1 halen op termijn. Om punten op z’n ‘voetbalcv’ te krijgen, die op ten duur weer belangrijk zijn voor z’n diploma, was het aantrekkelijk om z’n horizon te verbreden.

De twintiger, die in de jeugd nog op hoog niveau zaalvoetbal speelde, gooide zichzelf in het diepe. Halverwege april kwam het hoge woord eruit. Compier sluit in de zomer aan bij de jeugdopleiding van Ajax waar hij één jaar mee mag lopen, vijf dagen in de week.

,,In de afgelopen weken heb ik proeftrainingen moeten draaien en zijn er meerdere gesprekken geweest, waarop ik ben aangenomen. Je snapt het wel, zo makkelijk kom je niet binnen in de opleidingen”, concludeerde de Voorhouter. Des te toffer was uiteindelijk het jawoord van de Amsterdamse club. ,,Straks loop ik vijf dagen in de week in Amsterdam. Dat is toch mooi? Vanuit daar heb ik zelfs nog de mogelijkheid om door te groeien.”

,,Nu het zo goed gaat in de Champions League staan ze helemaal op een voetstuk.”

Hoewel Compier zijn uitverkiezing volledig zelf voor elkaar kreeg, maakte z’n netwerk, die hij creëerde als hoofd-jeugdopleidingen van Foreholte, het contact met de huidige koploper van de Eredivisie wel iets makkelijker. De Voorhoutse voetbalclub heeft een samenwerking met de Amsterdammers.

,,Binnen de jeugdopleiding van Ajax had ik wel wat contacten. Enkele trainers kenden mij al wel. Ze hebben mij alleen niet vaak op het veld zien staan. Nu ik straks op het veld sta, moet ik alle remmen losgooien en mij laten zien. Ik ga een hoofdtrainer van een jeugdelftal assisteren. De hele veldtraining ben ik er dus gewoon bij en help ik met de oefeningen, denk ik mee of mag ik die zelf verzinnen.”

Toegevoegde waarde
En dus mag Compier vanaf de zomer aan het werk in één van de hoogst aangeschreven jeugdopleidingen wereldwijd. Dat besef daalt nu ook langzaam bij hem neer. ,,Nu het zo goed gaat in de Champions League staan ze helemaal op een voetstuk. Dat ik daar deel van mag uitmaken en mag meehelpen, maakt mij onwijs trots. Ik ben echt heel blij dat ik in dit avontuur ben gestapt. Nu moet ik het zelf laten zien, dat ik ook van toegevoegde waarde ben.”

Compier aan het werk op de VIDB Voetbaldagen

In de komende weken zal Compier het eerst nog druk hebben als één van de trainers en oprichters van de voetbalacademie Play2Improve. Over ruim een maand start hij in Amsterdam. ,,Eind mei zijn de eerste bijeenkomsten en hoor ik het programma voor de komende maanden. In juni gaan we starten.”

Hoewel de Voorhouter voornamelijk zijn uren in de hoofdstad zal doorbrengen, is hij niet spontaan verdwenen uit de Bollenstreek. Hij wil nog steeds werkzaam blijven bij Play2Improve, z’n gezicht laten zien bij z’n club Foreholte en de spelers de spelers die hij nu training geeft, in de gaten houden.

,,Het is het mooiste beroep van de wereld. Ik sta de hele dag op een veld. Daar haal ik veel energie uit.”

,,Ruim een week geleden haalde de JO19 van Foreholte de landelijke bekerfinale. Daar was ik zo trots op en heb ik nog zoveel bekende gezichten gezien op de club. Natuurlijk zal ik nu wat langer op De Toekomst blijven hangen, maar wil heel graag proberen om nog bij Foreholte langs te komen of jongens als Loyd van der Wilden (VVSB), waar ik nu mee aan het trainen ben, te blijven volgen.”

Of Compier straks zelf niet een te volle agenda heeft, maakt hij zich geen zorgen om. ,,Het is het mooiste beroep van de wereld. Ik sta de hele dag op een veld. Daar haal ik veel energie uit. Hoe mijn agenda er volgend jaar uit komt te zien? Dat zie ik dan allemaal wel weer.”

Foto’s: Frank Venema

Lees ook: ‘Mengerink: ,,Dat filmpje bij FOX kwam een beetje verkeerd over”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)