Aan het avontuur bij Ajax is na acht jaar een einde gekomen voor Stan van Bladeren. De goalie is per 1 juli transfervrij. In z’n laatste jaar bij Jong Ajax kwam de 22-jarige doelman al niet veel aan spelen toe. ,,Na de zomer van 2019 hebben ze bij Ajax besloten Dominik Kotarski alles te laten spelen als hun eerste keeper”, blikt hij bij Ajax Showtime terug. ,,Dat is hun keuze geweest en dat is hun goed recht.

Van Bladeren verkaste in 2012 van Foreholte naar de Amsterdamse recordkampioen. Nu hij transfervrij is hoopt hij nog op een club in het betaald voetbal. ,,Ik heb acht jaar Ajax, waarvan vijf jaar als contractspelers, achter mijn naam staan.  Ook heb ik wedstrijden gespeeld in de Jupiler League en de UEFA Youth League. Natuurlijk heb ik gedacht aan een leven buiten het voetbal, maar dat is voor mij op dit moment nog niet aan de orde. Misschien dat ik volgend jaar wel een studie oppak. Het liefst wil ik wel wat achter de hand hebben.”

Helmond Sport
Vorig jaar was hij dicht bij een overgang naar Helmond Sport. Een polsblessure gooide toen die deur voor dat moment op slot. Die club heeft op dit moment nog niet bij hem aangeklopt. ,,Het liefst speel ik op het eerste niveau, in welk land dan ook. Desnoods als tweede keeper. Maar als ik ergens op het één na hoogste niveau bij een ambitieuze club alle partijen kan spelen, dan is dat goed voor beide partijen.

De 22-jarige Voorhouter kijkt tot slot met trots terug op z’n jaren bij Ajax. ,,In principe is er geen betere plek waar je jezelf kunt ontwikkelen. Alleen draait het uiteindelijk om wedstrijden. Ajax verwijt ik niks. Ze hebben alles gedaan wat ze konden, that’s it. En op sportcomplex de Toekomst is het allemaal heel goed geregeld. Op en naast het veld.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Oefenprogramma’s clubs in de Bollenstreek: het overzicht’

 


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! POPULAIRE BERICHTEN