Stan van Bladeren keert terug op Nederlandse bodem. De Voorhoutse doelman gaat komend seizoen aan de slag bij Katwijk, zo hebben de oranjehemden woensdag bekendgemaakt. Van Bladeren heeft op de Krom voor een jaar getekend, met een cluboptie voor een tweede seizoen.

Van Bladeren begon met voetballen bij Foreholte en stapte in 2012 over naar de jeugdopleiding van Ajax. De goalie speelde lang op de Toekomst, maar tot een definitieve doorbraak in Amsterdam kwam het niet. Van Bladeren speelde in totaal vijftien duels voor Jong Ajax.

De afgelopen twee seizoenen kwam Van Bladeren uit in Denemarken, eerst voor Silkeborg IF en later voor FC Helsingør.

Focus op maatschappelijke carrière
Op de clubsite geeft Van Bladeren zijn tevredenheid over de overstap aan. “De afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan nadenken of ik nog in het betaalde voetbal actief wil blijven. Uiteindelijk hebben mijn vriendin en ik besloten terug te keren naar mijn roots en mij te gaan richten op mijn maatschappelijke carrière. Mijn ouders zijn in Katwijk geboren en ik ben het voetbal in de Bollenstreek altijd blijven volgen.”

Op de Krom gaat hij de concurrentie aan met Jean-Paul van Leeuwen. “Ik weet dat de club al de beschikking heeft over een goede keeper, maar ik kijk er naar uit om bij VV Katwijk aan te sluiten en de concurrentie aan te gaan.”

Ook technisch manager Cees Bruinink is in zijn nopjes. “We zijn verheugd dat, naast Jean Paul en onze talentvolle Kevin, er met Stan komende zomer bij ons een nieuwe goede keeper aansluit. Met het naderende vertrek van Mark de Vries zochten we nog een ervaren en gedreven keeper. Na de gesprekken die we met Stan hadden, denken we dat hij beschikt over de juiste persoonlijkheid en leiderskwaliteiten, naast natuurlijk zijn keeperskwaliteiten en ervaring.”

Foto: Katwijk

Bekijk ook: Freriks: ‘Goed seizoen gehad, kijken wat er op mijn pad komt’

POPULAIRE BERICHTEN