Een mooie beloning voor Masies Artien. De verdediger is voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Irak. Artien is bezig aan tweede seizoen bij Spakenburg, maar speelde daarvoor zes jaar in onze streek bij Rijnsburgse Boys.

De in Bagdad geboren Artien kwam als zevenjarig ventje samen met zijn ouders en jongere broertje vanuit Irak naar Nederland. De eerste vier jaar verbleef het gezin in Zeeland in een AZC om zich na het toekennen van een verblijfsvergunning te vestigen in Hoofddorp

‘Verhaal apart’
Zijn eerste voetbalstappen zette de verdediger bij de plaatselijke SV. “Ja, dat is een verhaal apart. Vanaf de D’tjes tot de B-junioren speelde ik in teams als de D5, C10, C5 en de B7. Pas in dat laatste elftal toen werd ik als voetballer opgemerkt en ging het opeens heel snel met me. Daarmee heb ik wel een heel ander pad bewandeld dan de meeste spelers waar ik nu mee speel”, vertelde Artien jaren geleden in een interview met VIDB.

Irak doet tussen 7 en 10 september mee aan de King’s Cup in Thailand. De eerste tegenstander is India. Wordt die pot gewonnen, dan wacht in de finale Thailand of Libanon.

Artien mist door zijn oproep wel Spakenburg – AFC op 9 september. Een week later is het Katwijk – Spakenburg.

https://twitter.com/IraqNT_EN/status/1693240602354213367

Lees ook: Masies Artien: “Ik ben een harde, maar faire verdediger”


POPULAIRE BERICHTEN