Om de stand op de ranglijst in een realistisch daglicht te zetten, gooide Van Nispen-verdediger Sven de Ridder er een mooi understatement uit. ,,Dat we bovenaan staan zegt enkel dat we de meeste potten hebben gewonnen.” De woorden kwamen uit z’n mond, begeleid met een flinke lach. Na de 1-2 overwinning op Lugdunum staan de Zilkers bovenaan in de Derde Klasse. ,,Maar dat zegt mij helemaal niks”, voegde de verdediger daar aan toe.

,,We weten dat we goed kunnen voetballen en dat we ook dit seizoen weer bovenin gaan meedraaien. Maar wat kan je ermee na vier wedstrijden? We hebben nog negen ploegen te gaan in deze competitie om pas echt te kunnen zeggen waar je als elftal staat. Kijk, dat we Lugdunum pakken, die ook bovenin meedraaien, dat is in ieder geval niet verkeerd.”

Warming-up
De geel-hemden wonnen in Leiden overigens op een slinkse manier. De ploeg uit De Zilk had bewust ervoor gekozen om de thuisploeg aan de bal te laten en in de omschakeling of via de lange bal toe te slaan. Het vooraf bedachte strijdplan pakte uiteindelijk goed uit in Leiden.

,,In de rust kwam er nog een invaller bij, zodat we uiteindelijk nog twaalf man op de been konden brengen.”

,,We hadden zelf wat persoonlijke problemen. Onze warming-up deden we met tien man. Pas tien minuten voor tijd kwam Michiel Polman aanzetten. Die moest in de ochtend eerst nog een team trainen. In de rust kwam er nog een invaller bij, zodat we uiteindelijk nog twaalf man op de been konden brengen.”

Plan
,,Daarom kozen we ervoor om in te zakken. Lugdunum heeft een paar best kleine verdedigers. Wij hadden met Marijn de Kok, Jon Joost Cornelissens en Ivo van de Vlugt juist drie kopsterke aanvallers in het veld staan. Dan kan je twee dingen doen, vroeg druk gaan zetten, of de krachten sparen en Lugdunum een beetje laten komen. We hebben voor dat laatste gekozen.”

,,Zometeen (zondag, red.) ga ik nog even langs Frank op het strand. Best lekker weekendje zo.”

De goals van de Zilkers vielen overigens uit twee standaard situaties. Een corner en een vrije trap. De Ridder was zelf één van de doelpuntenmakers. Cornelissens maakte de andere Zilkse goal. In de slotfase kwam Lugdunum nog terug tot 1-2, maar verder ook niet. Het gebrek aan spelers en dus de daarbij gebrekkige aantal wissels werd Van Nispen (zat.) niet fataal.

Weekendje
,,Het was zaterdag mooi weer. Twee spelers van ons moesten werken op het strand. Frank Imtorn heeft z’n eigen strandtent, die kon dus niet voetballen. Daarnaast hadden we nog twee blessures. Waar we vorige week heel veel spelers op de been konden brengen, kon dat nu niet. Maar dat is gelukkig geen probleem geweest. Zometeen (zondag, red.) ga ik nog even langs Frank op het strand. Best lekker weekendje zo.”

Archieffoto: Trudy van den Berg

Lees ook: ”Cassierra en co’ maatje te groot voor SJC’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 14 mei
FC Rijnvogels2-1DFS Opheusden
Za. 18 mei
Hoek14.30Noordwijk
ODIN'5914.30Quick Boys
FC Lisse14.30De Dijk
SJC14.30Ajax (ama.)
Zwaluwen14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Smitshoek
VELO14.30Valken '68
BSC'6814.30Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
Kagia14.30SCW
Katwijk18.00Scheveningen
Rijnsburgse Boys18.00HHC Hardenberg
AFC18.00VVSB
Zo. 19 mei
Hillegom14.00AGB
Altior14.00Teylingen
Laakkwartier14.00Foreholte
Wanica Star14.00Van Nispen (zon.)
Warmunda14.00ASW