We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. In navolging van de Topklasse en de zondagse Derde Klasse A beginnen dit weekend ook alle andere competities weer. VIDB beschouwt met alle regiotrainers aan de hand van een aantal vaste vragen voor op de tweede seizoenshelft. In deze aflevering Henk Wisman van Ter Leede.

Goedemiddag Henk. Het is wat betreft transfers en contractnieuws wel stil rond Ter Leede hè.
,,We moeten er de tijd voor nemen. Ik moest eerst zelf overeenstemming bereiken met de club en dat is nu gebeurd. Dus nu kunnen we verder.”

Wat is de doelstelling voor de tweede seizoenshelft en waar zie je je ploeg eindigen?
,,Om de draad weer op te pakken zoals aan het begin van de competitie, toen we goed uit de startblokken kwamen. Halverwege de eerste seizoenshelft zijn we een beetje het ritme kwijtgeraakt en tegen een slechte serie aangelopen. En dat willen we in de tweede helft van de competitie weer op gaan pakken. De doelstelling is om te eindigen in het linkerrijtje. Dat was aan het begin van het seizoen ook al het doel, dus dat blijft overeind.”

Waar ben je tevreden over en waar niet?
,,Ik ben tevreden over het realisme binnen de club. En het stellen van de te behalen doelen. We richten onze pijlen op de langere termijn. Vandaar ook mijn contract voor onbepaalde tijd. We willen ook inzetten op de jeugd. Er zijn jongens die zich aandienen, en die moeten zich kunnen doorontwikkelen naar het eerste elftal. Het kan natuurlijk altijd beter en daarom willen we er als club ook nog meer aandacht aan besteden.”

En als je puur naar het voetbal zelf kijkt? Zijn daar nog positieve of negatieve zaken die opvallen?
,,
Qua instelling, motivatie en arbeid ben ik erg tevreden. Maar we hebben te vaak in wedstrijden geen goed resultaat neergezet. Dat heeft ook te maken met de eindfases van de aanvallen. De laatste pass is vaak niet goed genoeg, maar ook de afwerking moet beter. We hebben diverse wedstrijden gehad waarin we voldoende kansen hebben gecreëerd, maar daar te weinig rendement uit haalden. Dat breekt je vaak op.”

Wie wordt er kampioen en wie degraderen er?
,,
Quick Boys of Noordwijk zal wel kampioen worden. Een titelstrijd is een kwestie van een lange adem, maar ze hebben allebei een brede spelergroep om blessures en schorsingen op te vangen. Vanuit mijn positie is het moeilijk om in te schatten wie de meeste kans maakt. Van de degradanten heb ik geen idee, ik kan dat niet echt inschatten.”

Het seizoen is geslaagd als…
,,Als we in ieder geval in het linkerrijtje eindigen. En het zou helemaal top zijn als we ook nog een periodetitel weten te pakken.”

Hoeveel punten gaat je ploeg halen?
,,Op hoeveel punten staan we nu?”

Jullie staan op 17 punten uit 13 wedstrijden.
,,Nou ja, als wij 40 punten halen, dan zal het allemaal wel goed zijn. Dan halen we ook onze doelstelling, dus daar gaan we voor.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen