,,Er vliegen flink wat artikelnummers om je oren.” Leon Annokkee, voorzitter van FC Lisse had een enerverende middag achter de rug. De tweededivisionist zat maandag in de rechtszaal voor een kort geding tegen de KNVB. Die besloot dat de strafschoppenserie in de eerste ronde van de KNVB-beker tegen Hoek opnieuw moet worden genomen.

Tijdens de wedstrijd tegen de Zeeuwen besloot scheidsrechter Marc Nagtegaal dat de twee clubs na een 2-2 gelijkspel de strafschoppen in een ABBA-systeem moesten nemen. Dit druist echt in tegen de reglementen van de nationale bond.

Oordeel
Het hele avontuur werkt stiekem op de lachspieren van de preses van de Lissenaren. ,,Ik moet toch wel een beetje grinniken dat dit allemaal moet gebeuren”, opent Annokkee. ,,Blijkbaar is het nodig. Ik denk dat we vandaag (maandag red.) wel goed ons verhaal hebben kunnen doen.”

Nu is het afwachten wat de rechterlijke macht gaat beslissen. De rechtbank in Utrecht doet uiterlijk maandag 9 oktober een uitspraak in de zaak. ,,Het is nu aan de voorzieningsrechter om z’n oordeel te vellen.”

,,De KNVB moet ingrijpen als er iets niet eerlijk is. Maar ik zie niet dat er iets oneerlijks is gegaan.”

,,Wij hebben zelf geen voordeel gehad van de strafschoppenserie, Hoek heeft geen nadeel gehad”, legt Annokkee het standpunt van de club uit. ,,Dat lijkt me de bottom-line van deze zaak. De KNVB moet ingrijpen als er iets niet eerlijk is. Maar ik zie niet dat er iets oneerlijks is gegaan.”

Uitspraak
Om gelijk van een goed gevoel te spreken over het eindoordeel die de rechter nog moet gaan vellen, gaat Annokkee wat te ver. ,,Het is allemaal nog maar afwachten wat de voorzieningsrechter doet. Hij kijkt of de artikelen en de bevoegdheden juist zijn toegepast door in dit geval de KNVB. Dit is er ééntje in het straatje: gelijk hebben of gelijk krijgen.”

Mocht Lisse op 11 oktober toch op herhaling moeten gaan in de strafschoppenserie tegen Hoek, dan zal de club zich neerleggen bij die beslissing, maar niet van harte. ,,Wat mij betreft onder zwaar protest. Maar zo zal het dan moeten gaan. De jongens zullen de penalty’s gaan nemen en zijn er klaar voor als het zover komt.”

Foto: Stefan Rijnders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude