,,Er vliegen flink wat artikelnummers om je oren.” Leon Annokkee, voorzitter van FC Lisse had een enerverende middag achter de rug. De tweededivisionist zat maandag in de rechtszaal voor een kort geding tegen de KNVB. Die besloot dat de strafschoppenserie in de eerste ronde van de KNVB-beker tegen Hoek opnieuw moet worden genomen.

Tijdens de wedstrijd tegen de Zeeuwen besloot scheidsrechter Marc Nagtegaal dat de twee clubs na een 2-2 gelijkspel de strafschoppen in een ABBA-systeem moesten nemen. Dit druist echt in tegen de reglementen van de nationale bond.

Oordeel
Het hele avontuur werkt stiekem op de lachspieren van de preses van de Lissenaren. ,,Ik moet toch wel een beetje grinniken dat dit allemaal moet gebeuren”, opent Annokkee. ,,Blijkbaar is het nodig. Ik denk dat we vandaag (maandag red.) wel goed ons verhaal hebben kunnen doen.”

Nu is het afwachten wat de rechterlijke macht gaat beslissen. De rechtbank in Utrecht doet uiterlijk maandag 9 oktober een uitspraak in de zaak. ,,Het is nu aan de voorzieningsrechter om z’n oordeel te vellen.”

,,De KNVB moet ingrijpen als er iets niet eerlijk is. Maar ik zie niet dat er iets oneerlijks is gegaan.”

,,Wij hebben zelf geen voordeel gehad van de strafschoppenserie, Hoek heeft geen nadeel gehad”, legt Annokkee het standpunt van de club uit. ,,Dat lijkt me de bottom-line van deze zaak. De KNVB moet ingrijpen als er iets niet eerlijk is. Maar ik zie niet dat er iets oneerlijks is gegaan.”

Uitspraak
Om gelijk van een goed gevoel te spreken over het eindoordeel die de rechter nog moet gaan vellen, gaat Annokkee wat te ver. ,,Het is allemaal nog maar afwachten wat de voorzieningsrechter doet. Hij kijkt of de artikelen en de bevoegdheden juist zijn toegepast door in dit geval de KNVB. Dit is er ééntje in het straatje: gelijk hebben of gelijk krijgen.”

Mocht Lisse op 11 oktober toch op herhaling moeten gaan in de strafschoppenserie tegen Hoek, dan zal de club zich neerleggen bij die beslissing, maar niet van harte. ,,Wat mij betreft onder zwaar protest. Maar zo zal het dan moeten gaan. De jongens zullen de penalty’s gaan nemen en zijn er klaar voor als het zover komt.”

Foto: Stefan Rijnders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen