Het begon al met een taartje op Sportpark De Roodemolen. Afzender: Foreholte. Mooi embleem van de club als versiersel op de taart. Een presentje van de nieuwe voorzitter Rogier Hoeijmans aan het adres van de andere Rogier. Landwer Johan, de preses van Teylingen. Het was het eerste ‘ginnegapje’ in wat verder een strijd werd tussen twee buren met een vriendelijke karakter.

,,Hij wilde eerst op de taart zetten: ‘Deze mogen jullie eten, dan zullen wij jullie op het veld opvreten’, of iets in die trant. Uiteindelijk werd het een taart met ons logo”, blikt Landwer Johan met een tevreden gevoel terug op de derbydag. De hele dag klopte. Van begin tot het eind. ,,Ik ben met een glimlach opgestaan zondagochtend.”

De kantine van de Sassenheimers puilde zaterdagmiddag al uit. De tweedeklasser had een persconferentie op touw gezet, waarbij de trainer Marc van Wonderen en nog vier spelers aanschoven. Het één-tweetje tussen de spelers en de allerjongste jeugd werd met een grote glimlach ontvangen bij de ouders van het kroost.

,,Één ding heeft dit wel bewezen. Wij zijn een zondagclub”

Teylingen had er, met dank aan allerlei activiteitencommissies, duidelijk werk van gemaakt. Toen het vier weken geleden bekend werd dat de derby op zaterdag zou worden afgewerkt, gingen de radartjes binnen de club al draaien. Kinderen mochten ratels maken, spandoeken, er werd een speciaal programmaboekje gedrukt: allemaal in het teken van die ene burenruzie.

,,De spelers kregen zaterdagmiddag door wat er allemaal in gang was gezet. Dat heeft die gasten zoveel stimulans gegeven. Ook Marc (Van Wonderen, red.) had het goed door en speelde er op in bij z’n selectie. Het kwartje was bij die groep wel gevallen.”

Weekendvoetbal
De voorzitter van de Voorhouters zag zelf ook hoe Teylingen het tot de puntjes toe goed had geregeld. ,,Dat hebben ze uitstekend gedaan. En daarbij moet ik ze ook gewoon feliciteren met de overwinning. Één ding heeft dit wel bewezen. Wij zijn een zondagclub”, zei Hoeijmans met een knipoog, doelende op de 4-0-nederlaag zaterdagavond.

Jaap Zwetsloot werd met vier treffers de gevierde man

,,Wij blijven erbij dat de zondag nog steeds springlevend is. Dat zie je ook echt wel bij ons op de vereniging. Maar het is goed dat we dit met elkaar gedaan hebben. We sluiten onze ogen absoluut niet voor het weekendvoetbal.”

Daarmee lijkt het voorzetje al gegeven voor de return tussen de beide elftallen. Die staat voorlopig ingepland op zondag 27 januari. ,,Als ik het goed heb is op die dag ook ‘De Klassieker'”, weet Landwer Johan te vertellen. ,,Nog meer reden om ‘m op zaterdag te spelen. Ik hoop ook dat Foreholte dit gaat doen.”

,,We waren de nacht op zondag om half twee klaar met opruimen.”

,,Zelfs de mensen die eerst wat sceptisch waren over de verschuiving, kwamen naar mij toe dat ze het een erg geslaagde dag vonden. Toegegeven: alles zat wel mee. Ter Leede speelde uit, er waren geen grote affiches in de Bollenstreek, het weer was goed.”

Glimlach
Het resulteerde uiteindelijk in een dag die men in Sassenheim in ieder geval niet snel meer zal vergeten. ,,We waren de nacht op zondag om half twee klaar met opruimen. Daarna hebben we nog even met elkaar een laatste biertje gedaan.”

,,Het mooie was dat de oud-voorzitter van Foreholte, Jan Regeer, net een paar dagen daarvoor z’n voorzittershamer had overgegeven. Hij kwam de bestuurskamer binnen met de quote: ‘jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’. Na de 4-0 ben ik toch nog even naar Jan gelopen, om hem precies hetzelfde te vertellen”, lacht Landwer Johan. ,,En die lach is nog steeds niet verdwenen.”

Foto’s: Peer Compeer

Lees ook: ‘Teylingen – Foreholte: experiment geslaagd’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys