Om eerlijk te zijn keken wij van Voetbal in de Bollenstreek zelf erg uit naar iets anders, iets vernieuwends. Het begin van het seizoen van de lagere klassen nadert en daar horen voorbeschouwingen bij. Dit keer daarom geen standaard vooruitblik. Dit keer interviewen trainers en spelers van competitiegenoten elkaar. Foreholte-trainer Frank Bloemheuvel trapt af, met drie vragen voor ‘conculega’ Marc van Wonderen van Teylingen.  

Het zijn onbekenden voor elkaar. Meer dan dat ze collega-trainers en concurrenten van elkaar zijn dit seizoen, weten ze nog niet. Toch mogen ze elkaar nu aan de tand voelen. Bloemheuvel maakt van de situatie gebruikt door met zijn vragen al veel over zijn toekomstig tegenstander te weten te komen.

Bloemheuvel: Wat wil je dit seizoen aan het spel van Teylingen verbeteren ten opzichte van vorig jaar?

Van Wonderen: ,,Ik wil achterin meer vastigheden en automatismen krijgen. Dat geeft meer rust en dat kan ons daardoor meer balbezit opleveren. Vorig seizoen hebben we veel moeten wisselen achterin. Dat had ook te maken met de blessures van Jelle Vooijs, Raymond Dolieslager en Daan Heemskerk. Daarnaast hebben we enorm lopen tobben met de keepers.”

,,Vooijs is echter nu op de goede weg terug en in het doel hebben we nu veel meer zekerheid, met Zonjee die terug is en echt een uitstekende indruk maakt. Daarnaast hebben we ook Tarek Karboutli aangetrokken, die gewoon ijzersterk is, dus daar hoef ik me dit jaar minder zorgen om te maken. In de laatste linie is ook Vooijs weer volledig terug en dat is gewoon een knoert.

,,We moeten erin gaan geloven dat één goal genoeg is”

,,Uiteindelijk moet dit alles natuurlijk niet alleen gaan lijden tot meer balbezit, maar willen we ook significant minder tegen krijgen. Vorig jaar kregen we in sommige fases echt veel te veel tegendoelpunten. Dat moet dit seizoen anders. We moeten erin gaan geloven dat één goal genoeg is om een wedstrijd te winnen. Want scoren dat lukt ons bijna altijd wel.”

Bloemheuvel: Welke drie spelers van Teylingen gaan zich dit seizoen positief profileren en waarom?

Van Wonderen: ,,Dan begin ik met, zonder daar extra druk op te leggen, Jaap Zwetsloot. Toen ik anderhalf jaar geleden bij Teylingen binnenkwam was Jaap een beetje het eeuwige talent. Maar door pijntjes en blessuretjes kwam het er niet helemaal uit. Na de winterstop ging het al een stuk beter. Toen maakte hij er 12 geloof ik. Die lijn trekt hij nu door. Elke oefenvorm daar legt hij superveel energie in. Hij ontwikkelt zich ook fysiek op dit moment enorm. Hij kan zelf kansen creëeren, maar heeft er misschien nog iets te veel kansen nodig. Als dat ook nog gaat gebeuren, dan hoop ik dat we hem volgend seizoen hier houden.”

,,Zoiets benoem ik alleen als ik er echt in geloof en dan kan je maar hard op je bek gaan”

,,Daarna komt Jelle Vooijs. Vorig seizoen heb ik bij elkaar maar een potje of acht een beroep op hem kunnen doen. Maar in die wedstrijden en de afgelopen voorbereiding zag je wel dat hij verdedigend echt een rots in de branding is en ook aanvallend goede dingen laat zien. Echt een slot op de deur. Ook Jelle is een jongen die het niveau zeker weten omhoog gaat helpen.”

,,Als laatste noem ik er twee. Max Witteman: een verdediger uit onze eigen jeugd die vorig seizoen ook al een wedstrijd of zes meespeelde en daarvan hielden we vier keer de nul. Dus dat is zeker een jongen met potentie, waarvan ik denk dat hij zich sterk de selectie in gaat spelen. Daarnaast Rick Prange: een middenvelder die ook bij ons uit de A’s komt. Hij is vorig seizoen ook al vaak bij ons aangesloten en erg talentvol. Ik verwacht en hoop ook dat hij zijn stijgende lijn doortrekt.”

Bloemheuvel: Hoeveel punten denk je dit jaar te halen en waarom is dat meer/minder dan vorig seizoen?

,,Toen ik bij Teylingen kwam, was de doelstelling om niet te degraderen. Toen zijn we in de Tweede Klasse gebleven. Vorig seizoen wilden we wat meer: in de top zeven eindigen. Uiteindelijk eindigden we met 39 punten op plek zes, na een uitstekende tweede seizoenshelft.”

,,Dit jaar moet het vanaf het begin af aan scherper en dan willen we nu naar 45. Daarmee kan je redelijk om de prijzen mee gaan spelen. Ik heb een ploeg die er gebaat is, om met elkaar af te spreken wat we willen bereiken. Het is geen speeltuinvereniging. We willen dus meedoen om een periode en bij de bovenste vijf eindigen. Zoiets benoem ik alleen als ik er echt in geloof en dan kan je maar hard op je bek gaan, ik wil er dit seizoen in ieder geval niet voor weg lopen. We hebben nu gewoon genoeg kwaliteit. Dat heeft de bekerwedstrijd tegen Valken, die we vorig kansloos verloren, maar nu bijna wonnen (2-2 red.) al wel een beetje laten zien.”

Foto: Orange Pictures.

Lees ook: Kurbegovic duikt op bij Valken’68


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude