width=

Wij als journalisten doen een stapje achteruit. Wij kunnen namelijk zelf altijd wel de vragen verzinnen, maar wat willen de spelers zelf weten van hun concurrent? In deze special over de Derde Klasse mogen Fadil Sukurica (VVSB zat.) en Sven de Ridder (Van Nispen zat.) de vragen aan elkaar stellen.

Middenvelder Sukurica speelde in het verleden in de zondagtak van Van Nispen. Toen de zaterdagtak van VVSB het licht zag werd de Noordwijkerhouter door z’n oude club gevraagd weer terug te keren naar VVSB. Dat deed hij. Met succes. In het eerste jaar van de zaterdagtak werd de toenmalige vierdeklasser gelijk kampioen. Daarom staan de twee kemphanen uit de gemeente Noordwijkerhout dit jaar voor het eerst tegenover elkaar.

De Ridder: Jij als oud-Van Nispiaan kan genieten van een sportpark zoals die in De Zilk. Het veld en de ambiance bij jullie zijn natuurlijk dramatisch. Hoe kijken jullie daar zelf naar? En waar kijken jullie wel naar uit komend seizoen?
Sukurica [lachend]
,,We hebben inderdaad een oud veld. Maar binnen twee jaar komt er een nieuwe. Dan wordt het hele sportpark vernieuwd. De bomen om het veld zijn al weg. Daarom is het een leeg oppervlakte. De wind heeft vrij snel. We voetballen nu op veld vier en die ligt pal achter de kantine. De situatie gaat wel snel veranderen zoals ik al zei.”

,,Bij Van Nispen is dat natuurlijk anders. Zij hebben net een nieuw kunstgrasveld, met kurk. Als je daar een sliding maakt, merk je er niks van. Heel ons team heeft zin in die wedstrijd. Ook de kantine is nieuw en gezellig. Dat maakt die wedstrijd ook leuk.”

De Ridder: Het eerste jaar kampioen worden in de Vierde Klasse ten faveure van onder andere Oegstgeest geeft een parallel met ons team. Wij zijn afgelopen jaar tweede geworden in de Derde Klasse. Denken jullie dit te kunnen overtreffen? En wat is jullie verwachting van het komende seizoen?
Sukurica
: ,,Dat hopen we wel. Maar ik vind het echt ontzettend moeilijk om daar iets zinnigs over te zeggen. Meer dan de helft van de clubs in onze competitie kennen we niet eens. Tegen driekwart hebben we ook nog nooit gespeeld. Daarom hebben we als team ook nog geen doelstelling. Pas na de eerste vijf, zes wedstrijden weten we waar we staan. We hopen wel bij de top-5 te einidigen.”

,,De voorbereiding van dit seizoen begon niet al te best. Maar tegen de reserves van Rijnsburgse Boys in de Districtsbeker hebben we laten zien dat we lekker kunnen voetballen. We verloren uiteindelijk wel, maar tegen een goed team. Iedereen werkte voor elkaar.”

,,We wonnen ook van de zaterdagtak van SJC, maar dat was meer een half vriendenteam. Maar ook daar zaten jongens tussen die vorig jaar nog in de Hoofdklasse speelden. Dat merkte je wel. Tegen SJC kregen we nog twee tegengoals uit eigen foutjes. Als die er nog eens uitgaan…”

De Ridder: Naar mijn weten nemen jullie het voetbal in de Derde Klasse enorm serieus. Dus jullie zullen vast ook informatie hebben over andere teams? Hoe gaat de eindstand eruit zien en wat is je prognose voor onze onderlinge wedstrijden?
Sukurica [lachend]: ,,Nou ja, eigenlijk niet dus. Ik kan de top-3 of top-5 echt niet zomaar opnoemen. Toch denk ik dat Van Nispen (zat.) ook nu weer in de top-5 gaat eindigen. En DWO denk ik ook. De top-5 zal een beetje lijken op die van vorig seizoen, van de ploegen die nog over zijn gebleven. En daarin hoop ik dat wij ons gaan mengen.”

,,Tegen Van Nispen (zat.) gaan we dit seizoen niet verliezen. Ik denk dat we hier in Noordwijkerhout gaan winnen en in De Zilk wordt het een gelijkspel. En daarna duiken we met elkaar de kantine in.”

Archieffoto -Sukurica nog in Van Nispen-shirt-: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Vraag het de concurrent: Bloemheuvel vs Van Wonderen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude