De journalisten doen een stapje terug. Tijd om de voetballers zelf het heft in handen te geven. Wat wilde VVSB-spits Frank Tervoert zijn voormalig collega, Marciano Mengerink, altijd al vragen? De twee aanvallers speelden vorig jaar in hetzelfde tenue op De Krom, maar Tervoert vertrok in de zomer naar Rijnsburgse Boys. Vanwege geringe speeltijd en een clash met het bestuur en technische staf in Rijnsburg, verkaste de aanvaller  deze winter naar VVSB. Zaterdagmiddag om half vier treffen de twee spitsen elkaar weer op De Boekhorst voor VVSB – Katwijk. 

Tervoert: Ik heb de vragen netjes gehouden. Wat is de moeilijkste tegenstander waar je tegen hebt gespeeld?

Mengerink: ,,Poeh… Dan denk ik Daniel Høegh van sc Heerenveen. Hij was bizar sterk en nog wendbaar ook. Z’n inzicht was ook nog goed. Ik heb daar zelf als spits veel problemen mee, als een verdediger snel, sterk en wendbaar is. In de Tweede Divisie vind ik Tom Oostinjen (Spakenburg) en Quintin Jacoba (Kozakken Boys) lastige tegenstanders.”

,,Die twee heb ik nu in ieder geval allebei al gehad. Voor de rest van het seizoen wil ik vooral fit blijven. Ik zit nu op elf goals, maar hoop rond vijftien, twintig uit te komen. Daar heb ik het met Frank aan het begin van dit seizoen ook over gehad, toen bekend werd dat hij naar Rijnsburgse Boys zou gaan. Toen zijn we samen even gaan lunchen. We hebben een weddenschapje gezet op het aantal goals dat we allebei zouden maken.”

,,Komende zaterdag gaan we even bakje koffie met elkaar drinken. Dat deden we in de tijd dat Frank nog voetbalde bij Katwijk ook altijd. Omdat VVSB-uit ongeveer een thuiswedstrijdje is, is dat voor zaterdag in eren hersteld.”

Tervoert: Wat is de meest bijzondere, mooie ervaring als voetballer tot nu toe?

Mengerink: ,,Dan denk ik toch aan Quick Boys – Katwijk en Katwijk – Quick Boys. Dat vond ik de mooiste potjes tot nu toe. Qua ervaring denk ik toch het kampioenschap van afgelopen jaar. Ik vind het voetballen bij Barnet in Engeland daar niet tussen passen. Dat was een meer een schitterende ‘levenservaring’.

Tervoert: Vorig seizoen heb je een geweldig seizoen gehad. Dit jaar gaat het iets minder. Klopt het dat je vorig seizoen zoveel scoorde door de aanwezigheid, stimulans en coaching van Frank?

Mengerink: [Lachend] ,,Ergens onbewust, kan een goede concurrent je wel helpen. Zo’n strijd maakt je ook scherper. Al heb ik die nu ook wel met Jordy Hilterman. Helaas is hij ook veel geblesseerd geweest dit seizoen. Daarnaast speel ik ook regelmatig met hem samen, in plaats van dat we beide vechten om één plekje.”

,,Ik begreep wel dat Frank vertrok bij Katwijk. Hij is geen spits die je zomaar op de bank kan zetten. Het is goed dat hij een nieuwe club nu heeft met VVSB. Misschien zijn wij als Katwijk komende zaterdag wel de favoriet, maar voetballen tegen VVSB is altijd lastig. Zeker in de positie waarin ze nu staan kunnen ze ons lekker proberen tegen te houden om dan in de counter toe te slaan.”

,,We spelen zaterdag op natuurgras, dat is ook anders dan bij ons op De Krom. Maar persoonlijk vind ik het altijd wel lekker. Als je voetbalt op kunstgras, is het bijna een andere sport. Die bal kan af en toe nog zulke rare dingen doen. Ik ben een fan van natuurgras, ook al kan het af en toe een knollentuin zijn bij VVSB.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Vraag het de concurrent: Mengerink vs Tervoert’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen