In de aanloop naar de start van de competitie in de lagere klassen, mogen concurrenten elkaar het hemd van het lijf vragen. Dit keer is de beurt aan Brian van Noort, die met zijn vragen vooral benieuwd was naar de voetbalbeleving van Jelle Vleugel van Van Nispen (zo.). 

Van Noort: Heb je hobby’s naast het voetbal of staat het voetbal voor de meeste jongens bij Van Nispen op één?

Vleugel:,,Als ik voor mezelf praat. Ik heb m’n hele leven al gevoetbald. Voetbal is dus wel een bepaalde rode draad. Er komt natuurlijk wel een moment waarop de gezelligheid belangrijker wordt. Eerst wilde je echt alles doen om het hoogste te halen, later moet dat gepaard gaan met een bepaalde sfeer. Al is een bepaalde serieusheid tijdens het voetballen ook altijd van belang. Op de zondag in deze klasse willen we gewoon zoveel mogelijk potjes winnen. Ik denk dat dit in de hele ploeg wel heerst. ”

,, Als ik het voor mezelf nog vergelijk met mijn tijd bij VVSB, dan is het wel een verandering natuurlijk in hoeveel je rekening met de voetbal houdt. Ik heb nu ook nog wat andere dingen die ik naast het voetballen doe. Zo tennis ik sinds kort en vind ik het ook erg leuk om soms te golfen. Ik heb mijn GVB, dus ik speel soms bij Tespelduin.”

Van Noort: Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van wedstrijden?

Vleugel:,,Hoe ga je om met winnen, die vraag is vrij makkelijk. Dick Verhoeven regelt dan de muziek. Hij heeft aan iedereen wat nummers gevraagd om een beetje een gevarieerde afspeellijst te krijgen. Als we uit spelen en hebben gewonnen: dan zingen we een zelf verzonnen nummer in de bus terug. Nieuwkomers denken dan vaak wat gebeurt hier, maar op een gegeven moment kan je hem als het goed is meebrullen. Als je vaak genoeg wint natuurlijk.”

,,Wilt hij volgend jaar bij ons komen voetballen, haha?”

,,Het nummer gaat zo: Want als ze dood zijn, dan zullen we erven. Daarom hopen we, dat ze sterven. Hoge hoeden, lange jassen. Zitten we op de kist, te klaverjassen. Waaaaaaant (tegenstander: in dit geval Warmunda) is dood, we verdelen de buit. Stenen op de kist anders komen ze eruit. Is er nog iemand die Warmunda wilt zien. De kist is geopend van 9 tot 10!”

,,Verlies is balen. Alleen ik ben wel de oudere binnen de groep en voetbal al heel lang, dus kan nu de knop wat sneller om. Vroeger baalde ik daar langer van. Verliezen is nooit leuk, maar de hele groep kan altijd wel leuk tegen elkaar blijven doen. Ik merk trouwens dat Brian (Van Noort red) een beetje de sfeer aan het pijlen is bij Van Nispen. Wilt hij volgend jaar bij ons komen voetballen, haha?”

 Van Noort: Waar verwacht jij van Nispen op de ranglijst aan het eind van de competitie?

Vleugel:,,Ik heb wel vertrouwen. We hebben wel een oké voorbereiding gehad. Nieuwe trainer (Roy Schulpzand red.), iedereen begint weer op nul. In januari krijg je natuurlijk die tweedeling in onze competitie. Die schifting aan de goede kant halen, dat moet onze doelstelling zijn. Ondanks dat je een heel zwaar jaar hebt gehad, denk ik dat dat mogelijk is. Of dat dat dan derde is of zevende, dat maakt voor de schifting en voor mij niet uit. Het is belangrijk dat je na december niet tegen degradatie hoeft te voetballen.”

,,De stijgende lijn zit er bij ons de laatste drie wedstrijden zeker in. We hebben wel twee wedstrijden gespeeld, dat we een helft echt goed waren en de andere helft de andere kant van de medaille lieten zien. Het spelsysteem en hoe we willen gaan spelen dat is wel steeds duidelijker, dus daar kunnen we ons steeds beter aan vasthouden. Omdat we van ver komen, vorig jaar degradeer je net niet, ligt de basis bij minder tegendoelpunten. Dat is logisch, maar vanuit daar kunnen verder.”

Lees ook: Dedel: ,,Ik heb het gevoel dat het steeds beter gaat”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude