Eindelijk hebben trainers en spelers eens de kans om zelf een fatsoenlijk interview af te nemen. In de aanloop naar het seizoen in de lagere klassen voelen concurrenten elkaar aan de tand. Vorige week mocht Foreholte-trainer Frank Bloemheuvel Marc van Wonderen uithoren over Teylingen. Dit keer zijn de rollen omgedraaid.

Van Wonderen: Je hebt het overgenomen van Marcel IJzendoorn, waarin verschil jij? Op welke vlakken verwacht je daarom verbetering te zien? 

Bloemheuvel: ,,Ik denk dat de groep in eerste instantie wel heeft moeten wennen aan de andere manier van trainen. Ik merk dat dat ze andere dingen gewend waren tijdens de training. Dat zit al in kleine dingen. Bijvoorbeeld: we trainen om 20.00 uur en we beginnen gelijk. De warming up moeten ze zelf doen. En misschien is mijn manier van communiceren ook wel anders. Ik ben vrij direct, al denk ik dat Marcel dat ook wel was.”

,,Tijdens trainingen heb ik vooral in het begin de nadruk gelegd op iets heel simpels en dat is plezier maken met z’n allen. Foreholte heeft vorig seizoen natuurlijk een ontzettend zwaar seizoen gehad, waarin er heel lang tegen degradatie is gevochten. Dat we er uiteindelijk in zijn gebleven, daar was iedereen super blij om natuurlijk. Maar zo’n seizoen is zwaar en natuurlijk veel minder leuk dan wanneer het allemaal ‘vanzelf’ gaat. Daarom vond ik het belangrijk om weer met plezier te beginnen.”

Van Wonderen: Wat is je verwachting/doelstelling dit seizoen? Verboden zin: ‘dat kan ik nu niet zeggen want ik ken de competitie niet’. 

Bloemheuvel: ,,Gezien waar Foreholte vandaan komt, eerst maar is 30 punten halen. Dat is de doelstelling. Hoe sneller je die hebt, hoe beter natuurlijk. Dat willen alleen wel doen met goed en volwassen voetbal. Daarin moet het elftal natuurlijk nog wel een schakeling maken, aangezien er vorig seizoen lang ‘overlevingsvoetbal’ is gespeeld. Dan ben je wat betreft het halen van je doelstelling ook een beetje afhankelijk van hoe snel bepaalde spelers dingen oppikken.”

,,Dat was dus altijd al gezonde rivaliteit. Vooral natuurlijk als we op school een potje zaalvoetbal speelden.”

,,Dat kan zeker ook heel snel gaan. Bij ARC in mijn eerste seizoen was dat het geval. Toen verloren we de tweede seizoenshelft bijna geen enkele pot meer. Daar heb ik hier ook wel echt vertrouwen in. Er is een hele sterke basis. Het team steekt fantastisch in elkaar, we werken keihard en we hebben weer plezier en van daaruit proberen we verder te komen. In de zomer heb ik met de trainersstaf een lijn uitgestippeld en voor alsnog volgen we die uitstekend.”

Van Wonderen: Het blijft een derby die we gaan uitvechten. Daarom: Is het grote teleurstelling dat Foreholte komend seizoen weer niet van Teylingen gaat winnen? Dat hoort er een beetje bij.

Bloemheuvel (lachend): ,,Dat zou ik wel teleurstellend vinden ja. Niet alleen omdat ik weet hoe graag de spelers en supporters die wedstrijd winnen. Ik ken ook een aantal spelers van Teylingen goed. De jongens van Zwetsloot en de Van der Vlugtjes heb ik allemaal in de klas gehad.”

,,Ik geef economie op het Rijnlands Lyceum. Of die jongens daar goed in waren weet ik niet meer, dan zou ik hun oude rapporten even op moeten vragen. Maar ik weet wel dat het met voetballers in de klas altijd erg leuk was, vooral op maandagochtend. Volgens mij gaf ik de Van der Vlugten zelfs al les toen ik zelf nog bij Ter Leede voetbalde. Dat was dus altijd al gezonde rivaliteit. Vooral natuurlijk als we op school een potje zaalvoetbal speelden. Dus nogmaals: ja dat zou een teleurstelling zijn en ja daarom win ik graag.”

Foto: Jeannette Kloet.

Lees ook: Vraag het de concurrent: Van Wonderen vs Bloemheuvel


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)