Een probleem heeft Sten Vreekamp er nooit van gemaakt, maar de beslissing van Spakenburg om zijn contract niet te verlengen bevreemde de verdediger wel. Althans in ieder geval de uitleg. De kersverse tweededivisionist bracht hem in februari van dit jaar het nieuws de voorkeur te geven aan andere voetballers op de rechtsbackpositie. Vreekamp raakte clubloos, tot Katwijk hem op de slotdag van de transferwindow binnenhengelde.

Volgens het technische hart van de Spakenburgers stond Vreekamp de ontwikkeling van jonge Spakenburgers in de weg. ,,Apart, omdat ik zelf ook pas 22 ben.” Het werd een smetje op verder twee fijne jaren op De Westmaat. ,,Ik heb het prima naar m’n zin gehad bij Spakenburg.”

In z’n debuutjaar kwam hij tot 17 optredens in het eerste van de Spakenburgers. Voor de ploeg werd het overigens een rampjaar. De blauw-witten degradeerden uit de Tweede Divisie, om een jaar later, met ook weer Vreekamp in het elftal, terug te keren op het hoogste niveau van Nederland.

Overschrijving
Sinds een week is hij Katwijker en uitgerekend tegen zijn oude club zou hij komende zaterdag zijn debuut kunnen maken. Ware het niet dat de KNVB daar nog een stokje voor kan steken. Omdat zijn transfer pas op de allerlaatste dag van de transferwindow rondkwam is z’n officiële overschrijving naar Katwijk 1 nog niet rond.

,,Het niveau is hoog. De korte partijtjes die we hebben gespeeld bevielen goed.”

,,Ik heb vandaag (woensdag red.) nog gebeld met de KNVB, maar de mevrouw die ik aan de telefoon kreeg, kon mij niet helpen. Ik hoop dat het aan het einde van de week rond is, zodat ik zaterdag zou kunnen spelen. Het zou alleen maar mooi zijn om juist tegen die club mijn debuut te maken. Hoe sneller, hoe beter.”

,,Maar je weet hoe het is in het amateurvoetbal: ik voetbal nu bij Katwijk en dat is het enige dat telt. Daar zet ik me nu voor de volle honderd procent voor in. Het enige wat ik wil is dat Katwijk zaterdag wint bij Spakenburg.”

Uitgenodigd
Hoewel de 22-jarige verdediger dus nog niet eens weet of hij zelf kan spelen, traint hij inmiddels wel mee met de selectie van de Katwijkers. ,,Het niveau is hoog. De korte partijtjes die we hebben gespeeld bevielen goed. De gasten zijn leuk en de kwaliteit is hoog.”

Direct na z’n transfer werd Vreekamp door Katwijk uitgenodigd om de thuiswedstrijd op De Krom te bezoeken tegen Kozakken Boys. ,,Ik ben uitstekend ontvangen door Cees Bruinink. Ik merkte gelijk dat alles prima is geregeld bij Katwijk. Inmiddels heb ik de jongens ook een beetje leren kennen. Guus van Weerdenburg en Jordy Hilterman kende ik al als tegenstanders. Toen ik bij Jong Utrecht speelde, waren zij mijn tegenstanders bij andere betaald voetbalclubs.”

,,Ik ben vrij snel en met mijn 1.89 meter ook sterk in de lucht.”

Het is voor de spelers van Katwijk de komende tijd ook het moment om hun nieuwe teammaat in te passen in het spelsysteem. De selectie van de kampioen van de Tweede Divisie was in augustus eigenlijk al rond, totdat ze te maken kregen met lang blessureleed van Michiel van Dam, Raoul Esseboom en Bennie van Noord, notabene allemaal centrale verdedigers. Hoewel nieuwkomer Bart Sinteur in de eerste wedstrijden een uitstekende indruk achterliet, was de spoeling dun. Vreekamp bleek de oplossing.

,,Het sterkste ben ik centraal als verdediger, hoewel ik bij Spakenburg ook op de rechtsbackpositie heb gespeeld. Ik ben vrij snel en met mijn 1.89 meter ook sterk in de lucht. Ik ben een verdediger die de voetballende oplossing zoekt, maar die niet vies is van doorstoppen en de beuk erin te gooien.”

Achterban
De transfer van de Amersfoorter werd uiteindelijk de beste oplossing voor beide partijen. Vreekamp kon gewoon weer voetballen en Katwijk had z’n selectie nu definitief rond. Na Spakenburg kiest de 22-jarige verdediger andermaal voor een grote amateurclub met dito achterban. ,,Van de wedstrijden die ik met Spakenburg speelde in de Bollenstreek, wist ik al hoe ontzettend het hier leeft. De eerste week heeft mij een goed gevoel gegeven. Ik heb zin in dit avontuur.”

Foto: vv Katwijk

Lees ook:


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude