Het duurde ruim twee maanden en zeven duels, maar zaterdagmiddag stapten de spelers van Rijnsburgse Boys eindelijk weer eens met een zege van het veld. Op bezoek bij De Dijk werd de gekwetste thuisploeg simpel met 0-3 opzij gezet. 

,,Ik wist niet eens meer hoe het voelde”, stelt aanvoerder Wesley Goeman. ,,We hebben dat grapje na afloop wel echt gemaakt. Deze hadden we als team gewoon hard nodig. We hebben een paar forse tikken gehad en dan moet je daar iets aan doen. Dat kan alleen met een overwinning.”

Gelukkig voor Rijnsburg trof het in De Dijk een ploeg die zo mogelijk nog slechter in z’n vel steekt. Het rommelt aan alle kanten bij de promovendus. De geldschieter trok zich terug en toen weer niet. Verschillende spelers zijn inmiddels gestopt omdat ze niet meer kregen betaald. ,,Dat was misschien wel ons geluk. Je merkt het aan alles als je op de club komt. Het zit niet goed. Ze hebben dan nog wel elf goede spelers op het veld staan, maar daarachter houdt het nu snel op. We waren gewoonweg de betere ploeg en we scoorden op de belangrijke momenten. Dan ben je al bijna klaar.”

Het was verdediger Masies Artien die kort voor rust de score opende. Direct na rust zorgde Goeman zelf met een strafschop voor de beslissing. ,,Ik denk dat we dertig seconden bezig waren en de bal kwam tegen de hand van een speler van De Dijk. Maar volgens mij zat Serbony er ook nog aan. Het was voor mij niet duidelijk. maar dat geluk moet je af en toe hebben. Wij konden het wel gebruiken.”

,,Er zijn nog elf wedstrijden te gaan waar geen echte spanning meer op zit. Dan moet je je eergevoel aanspreken.”

De thuisploeg probeerde nog wat aan de score te doen, maar liep in het mes van de bezoekers. Jeffrey Jongeneelen liet in z’n tweede duel sinds z’n blessure zien dat hij node werd gemist en tekende voor de 0-3. ,,Hij is een speler die uit het niets wat kan creëren. Het gaat sowieso goed met de ziekenboeg want ook Donny van Oijen heeft in het tweede z’n eerste minuten weer gemaakt. Zo worden we weer wat breder in de mensen en dat moet zich gaan vertalen in nog wat meer punten.”

Rijnsburg staat nu zesde in de Tweede Divisie. Een plek die volgens Goeman prima weergeeft waar de ploeg thuishoort. ,,Als je nu had verloren, had je nog naar beneden moeten gaan kijken. Dat had onze hele eerste seizoenshelft teniet gedaan. Dat zou zonde zijn geweest. Nu moeten we vechten voor plek drie tot zeven. Dan hebben we het heel goed gedaan. Er zijn nog elf wedstrijden te gaan waar geen echte spanning meer op zit. Dan moet je je eergevoel aanspreken.”

De Dijk – Rijnsburgse Boys 0-3 (0-1) 41. Artien 0-1, 46. Goeman 0-2, 74. Jongeneelen 0-3.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Demon (75. Prijs), Strooker, Goeman, Aalders (79. Opoku), Van den Oever, Tillema (84. Hudepohl), Jongeneelen, Serbony.

Foto: Hans Heemskerk
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)