Zoals het vrienden betaamt besloten ROAC en Foreholte te delen. Het 1-1-gelijkspel was voor beide ploegen al de tweede remise in het nog prille seizoen. ,,We hadden gehoopt op zes punten te staan, maar het hadden er minimaal vier moeten zijn”, stelde vleugelaanvaller Rik Grondel.

Over het optreden in Rijpwetering was Grondel niet ontevreden. ,,Ik vond dat we verdedigend goed stonden en een prima teamprestatie hebben geleverd. Het was een wedstrijd die alle kanten op kon, met kansen over en weer. Ik merkte wel dat wij fitter waren in het laatste kwartier. Helaas zijn we er in die vijftien minuten niet in geslaagd de wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken.” Het ook zomaar anders kunnen aflopen. In extremis miste ROAC volgens Grondel nog een heel grote kans

Gas gegeven
Foreholte had al vroeg in de wedstrijd de leiding genomen via Sam Lemmers. ,,Een mooie aanval”, stelde Grondel. ,,De bal werd geopend naar onze rechtsback, die stoomde op en leverde een goede voorzet af op Sam. Een minuut of tien na rust kwam ROAC op 1-1. Daarna was er nog genoeg tijd. We hebben nog gas gegeven, maar het mocht niet baten.”

Met twee punten uit evenzoveel duels kent Foreholte niet de seizoensstart waarop was gehoopt. Vorige week werd afgetrapt met een 2-2-gelijkspel tegen Meerburg. ,,Toen was er dat ongelukkige moment van Matthijs (Guyt, red.). Dat kan gebeuren, maar ik denk dat we anders die pot er wel hadden uitgesleept. Vandaag hadden we ook kunnen winnen. Maar goed, we zijn in ieder geval nog ongeslagen.”

Van ROAC en Foreholte is bekend dat ze een goede vriendschapsband hebben. De derde helft werd tot in de late uurtjes doorgetrokken, maar Grondel koos op tijd eieren voor zijn geld. ,,Het was heel gezellig, maar ik heb mezelf in bescherming genomen. Het is deze week ook feestweek in Voorhout”, sloot Grondel grijnzend af.