,,Ach weetje wat het is? Het is allemaal ook groter gemaakt dan dat het daadwerkelijk is geweest.” Dario Lovecchio was in april van dit jaar wel een beetje klaar met het gedoe rondom zijn persoon. Hij zou eigenlijk aan het einde van zijn contract weggaan bij VVSB. Eind maart werd er echter naar buiten gebracht dat hij per direct zou vertrekken in Noordwijkerhout. En met het gebrek aan toekomstperspectief op De Boekhorst, was dat eigenlijk ook wel prima voor de aanvaller.

De 20-jarige voetballer kwam een kleine maand later rond met SJC en vanwege z’n directe vertrek bij VVSB trainde de behendige aanvaller al mee in Noordwijk. Dat gaf hem direct de kans om alvast te gedijen in een nieuwe omgeving. ,,Die twee extra maanden bij de club, zijn achteraf best prettig geweest”, erkent Lovecchio.

,,Ik ken de jongens van de club nu al. Ik weet wat ze kunnen, wat ze niet kunnen. De trainer heeft mij al wat langer kunnen zien. Daarvoor geldt hetzelfde dus: hij weet ook wat ik wel of niet kan. Dat is een voordeel. Vanaf dag één dat ik mee ging trainen heb ik nooit het gevoel gehad dat ik nieuw was. Ik kwam toch uit een iets mindere periode bij VVSB. Dat wil je goed kunnen afsluiten. Als je dan niet lekker begint bij een nieuwe club, helpt je dat niet. Maar daar heb ik bij SJC geen last van gehad hoor.”

,,Dan maar 4-0 verliezen van een tweededivisionist. Daar steek je meer van op dan een makkelijke overwinning tegen een eersteklasser.”

De rust in z’n hoofd, brengt vrijheid in het veld. Dat liet de 20-jarige buitenspeler in de verloren oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys (0-4) met vlagen zien. Zo maakte hij het linksback Gino Demon af en toe lastig met behendige acties en gaf hij twee keer een puntgave pass over de verdediging heen.

Social Media
Lovecchio lijkt in z’n hum in Noordwijk. ,,Ik mag niet klagen. Ik speel bijna alles in de voorbereiding. Ik heb al een goal gescoord, tegen Scheveningen. Maar volgens mij hadden jullie dat al gezien”, knipoogt de jonge aanvaller, die refereert aan een foto die via ons kanaal verscheen op Instagram.

First goal for ⚫️⚪️: @dariolovecchio 📸: @jokiekje #derdedivisie #vvsjc #VIDB

Een bericht gedeeld door Voetbal in de Bollenstreek (@voetbal_in_de_bollenstreek) op

,,Ik mag niet anders dan tevreden zijn. Ook tegen Rijnsburgse Boys ging het lekker. Ik denk dat wij als team in het eerste kwartier sowieso goed voor de dag kwamen. Alleen gaven we zo makkelijk de goals weg in de eerste helft. Dan zie je nog wel dat een club als Rijnsburgse Boys voor ons een maatje te groot is.”

Sowieso test SJC zich aardig in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarin ze voor het eerst in de clubhistorie uitkomen op zaterdag en daarnaast ook op het hoogste niveau dat de Noordwijkers ooit hebben gespeeld: de Derde Divisie. ,,Wij moeten fit worden met het team. Daarom is het goed om tegen clubs te spelen van dit niveau. Dan maar 4-0 verliezen van een tweededivisionist. Daar steek je meer van op dan een makkelijke overwinning tegen een eersteklasser.”

,,Wij kunnen voor de tiende plek meedoen.”

De twee nederlagen tegen Rijnsburgse Boys en Jong Sparta (beide 4-0) waren relatief groot. Tegen Katwijk hield SJC de schade beperkt tot 1-0 en kreeg het complimenten voor het vertoonde spel. Tegen Scheveningen werd zelfs gewonnen. Met die laatste twee uitslagen in het achterhoofd, denkt Lovecchio dat SJC in de Derde Divisie niet bang hoeft te zijn om direct weer te degraderen naar de Hoofdklasse.

Minuten maken
,,Wij hoeven met SJC niet aan degradatie te denken wanneer we als team een elke wedstrijd goede instelling op de mat leggen. De kwaliteiten voor de Derde Divisie hebben gewoon. Wij kunnen voor de tiende plek meedoen. Dan vind ik dat wij, als promovendus, een topseizoen hebben gehad. We hebben een ploeg met goede jongens, zowel binnen als buiten het veld.”

Zelf wil Lovecchio vooral weer ‘gewoon’ voetballen. Minuten maken, belangrijk zijn. ,,Ik wil laten zien wat ik kan. Ik weet het zelf, maar ik heb het vorig jaar niet zoveel kunnen kunne showen bij VVSB. Dat hoop ik dit jaar wel te kunnen doen.”

Foto’s: Johanna Wever

Lees ook: ‘Polak: ,,Ik heb Mike nog eens lief aangekeken, z’n pa en z’n vriendin ook..”‘


POPULAIRE BERICHTEN