Als Toni Arroyo de bal in de 87ste minuut voorgeeft op Rick Brabander en de keeper van KDO, Jesper Oudshoorn, volgens alles en iedereen achter de doellijn weghaalt denkt Foreholte de winst binnen te hebben. De volgens de Voorhouters terechte goal ontgaat de scheidsrechter. Zodoende speelt Foreholte gelijk tegen de ploeg uit De Kwakel (1-1).

Het omschrijft het verhaal van de tweede seizoenshelft van de Voorhouters in een notendop. In de eerste helft van het seizoen heeft alles meegezeten, maar in het tweede deel van het jaar is het geluk een beetje opgeraakt voor de Voorhoutse ploeg.

„Dat is echt het grote verschil tussen beide seizoenshelften’’, begon Sten Admiraal zijn verhaal. „In de uitwedstrijd tegen Altior scoorden we in de laatste minuten een vrije trap, maar omdat de tegenstander te vroeg inliep, werd de goal afgekeurd. Uit tegen ROAC kregen we in de laatste seconden van het duel een pingel tegen, die overigens terecht was, maar vijf minuten eerder hadden wij hem ook verdiend, maar die werd niet gegeven.’’

Verbeterpunten
Daar kwam gisteren nog eens het afgekeurde doelpunt tegen KDO bij een paar minuten voor tijd. Zonder geluk vaart niemand wel, ook Foreholte niet. De ploeg van Frank Bloemheuvel is dit seizoen een goede middenmotor geworden, nadat het elftal vorig seizoen nog om degradatie streed. Maar om minder afhankelijk te zijn van een meevaller en de volgende stap te maken in het veldspel, moet er volgens de middenvelder vooral gewerkt worden aan het positiespel.

„We willen juist graag combineren, maar ik zie vaak een lage voorzet voorbij komen, maar dat werkt meestal niet.’’

„We moeten ervoor zorgen dat we ook kunnen opbouwen wanneer een tegenstander ons onder druk zet. Als dat nu gebeurt, gaan we de lange bal spelen en daar hebben wij toch niet echt de spelers voor, vind ik. Daarnaast moeten we nog meer kansen kunnen creëren, iets wat ook te maken heeft met ons positiespel.’’

Daarin merkt Admiraal dat het opportunistische voetbal van vorig jaar toch nog wel een rol speelt. Vooral de keuzes die er worden gemaakt in de laatste fase van een aanval, zijn vaak niet goed genoeg. „We willen juist graag combineren, maar ik zie vaak een lage voorzet voorbij komen, alleen dat werkt meestal niet. Dat is voor een tegenstander ook vaak makkelijk om te verdedigen. We moeten het meer over de grond en door het midden zoeken, maar dat is echt om nog beter te worden. Dat gaat op dit moment al redelijk goed.’’

Verdedigend is alles ook op orde, maar ook daar zal Foreholte nog een stap moeten maken om structureel aansluiting te vinden bij de top van de Tweede Klasse of om met een periodetitel aan de haal te gaan. „We moeten meer communiceren met elkaar, want daardoor komt er meer beleving in het elftal en staat het ook beter. We hebben dit seizoen tegen eersteklassers en teams uit de Hoofdklasse geoefend en daar zie ik wel veel meer communicatie tussen de spelers.’’

Onterecht gelijkspel
In de wedstrijd tegen KDO gaven beide ploegen in het eerste half uur niks weg. Het stond verdedigend goed en de aanvallende partij kwam er niet doorheen. Dat veranderde in het laatste kwartier van de eerste helft, maar helemaal in de tweede helft. Het werd een open wedstrijd waarbij de ploeg uit De Kwakel als eerste wist te scoren.

„Nu moet ik herstellen van de spierpijn, want die is vandaag echt heftig.’’

„Tjeerd van der Zwaan maakte helaas een eigen goal, maar daarna ging het beter en beter bij ons. Ik raakte eerst nog de paal, maar even later krulde ik de bal vanaf twintig meter prachtig in het doel. Daarna kregen we nog een paar grote kansen, maar hij mocht er helaas niet in. Ik vond dat een overwinning terecht was geweest, zeker met de onterecht afgekeurde goal erbij. Nu moet ik herstellen van de spierpijn, want die is vandaag echt heftig. Ik ben er vijf weken uit geweest met een hamstringblessure, dus gister speelde ik weer mijn eerste minuten’’, sloot Admiraal een dag na de wedstrijd af.