VVSB gaat ten koste van Katwijk door in de KNVB-beker. In het eerste officiële duel tussen beide teams werden de Katwijkers getrakteerd op een 3-0 nederlaag. Bij rust stond het, na goals van Maikey Parami en Tim De Rijk, 2-0. In de extra speeltijd maakte Serbony van dichtbij nog de derde Noordwijkerhoutse treffer.

Eerst profiteerde Parami van misgrijpen van Steven Verstraten, die Mark de Vries tussen de palen verving, en algehele chaos bij de Katwijkse verdedigers. Kort daarna mocht De Rijk naar de 2-0 slalommen. Katwijk leek daarmee de rekening te krijgen gepresenteerd voor de aanvallende opstelling. Slechts drie verdedigers bracht Dick Schreuder binnen de lijnen.

Pas na rust kreeg Katwijk wat grip op VVSB en had het een optisch overwicht maar tot veel uitgespeelde kansen kwam het niet. VVSB bleef gevaarlijk in de omschakeling. Serbony was nog dicht bij een treffer maar zijn kopbal ging via de lat over. In de absolute slotfase kreeg Serbony dan alsnog zijn treffer. Verstraten kreeg nog wel een handje tegen de bal, maar kon niet voorkomen dat de bal erin ging.

VVSB – Katwijk 3-0 (2-0). 30.  Parami 1-0, 35. De Rijk 2-0. 90+3 Serbony 3-0.

VVSB: Valk, Fecunda (44. Van der Slot), Zwart, Kraaijvanger (57. Ruigrok), Vijlbrief, De Rijk, Jozic, van Niel, Bekooij, Serbony, Parami (87. Schell).

Katwijk: Verstraten, Hamdi, Van Noord, Blokland, Van Weerdenburg, Susan (69. Aalders), Van den Ban (79. Varkevisser), Plat (71. Achefay), Van Oijen, Sanchez Angulo, Mengerink.

Later vanavond en morgen een uitgebreid wedstrijdverslag en reacties uit beide kampen.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)