Als Sjakie in de chocoladefabriek zweeft VVSB momenteel door voetballand. De Noordwijkerhoutse voetbalmachine draait op volle toeren en niets lijkt de ploeg van Wilfred van Leeuwen voorlopig te kunnen stoppen. Vandaag werd nummer vier De Treffers, toch een amateurgrootmacht, op een 4-0 nederlaag getrakteerd.

Je kunt je afvragen wat meer de verbazing schetst: de 4-0 overwinning op De Treffers of het feit dat eigenlijk niemand daar op de Boekhorst echt van opkeek. Succes went snel, ook in Noordwijkerhout. Een kleine vier maanden geleden leed VVSB in Groesbeek een 4-2 nederlaag. Na een dramatische openingsfase stond het al vlot al 3-0. Enigszins bezorgd uitte aanvoerder Vladimir Jozic zijn ongenoegen over het gemak waarmee VVSB toen (structureel) tegendoelpunten incasseerde.

De middenvelder sloot destijds een kritisch betoog af met de positieve woorden dat het wel goed zou komen. Achteraf gezien blijkt aan die voorspelling niets gelogen. Inmiddels is VVSB negen duels ongeslagen en werd tegen De Treffers de vijfde overwinning op rij geboekt. Het is dat FC Lienden ook nauwelijks op een fout te betrappen is, anders had VVSB misschien wel aan kop gestaan. De achterstand bedraagt nog altijd vijf punten.

Door het vuur

De opmars van VVSB is redelijk spectaculair, al toonde Van Leeuwen zich nauwelijks verrast. ,Ik heb vorige week al gezegd dat we er momenteel heel goed opstaan. Natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen, maar er staat een ploeg die voor elkaar door het vuur gaat en ten alle tijden wil voetballen, zelfs op zo’n veld. Als wij de 1-0 scoren, willen we ook de 2-0 maken. We hebben geen ploeg om te gaan leunen.”

Al maakte Van Leeuwen direct een kanttekening. ,,We moeten elke week top zijn. Geen van de elf spelers kan zich permitteren om op 95 procent te spelen. Gelukkig weet de ploeg dat ook en spreken ze elkaar daarop aan. De onderlinge chemie is gewoon heel erg goed.”

Uiteindelijk was de 4-0 zege op De Treffers geflatteerd, want met name in de tweede helft ontsnapte VVSB diverse keren aan een tegentreffer. Vooral vlak na de 2-0 van Maikey Parami drongen de bezoekers nadrukkelijk aan. De Treffers raakte in totaal drie keer het aluminium en Jordy Zwart kopte een bal van de lijn.

Typerend

Op de grootte van de overwinning viel misschien iets aan te merken, maar niemand van de aanwezigen op de Boekhorst zal durven ontkennen dat VVSB terecht met de overwinning van het veld stapte. Met name het eerste bedrijf was de thuisploeg de veel betere partij. Typerend was een opmerking van een De Treffers-supporter, die zich afvroeg of VVSB soms met een mannetje meer speelde. Continu werd door de thuisploeg de vrije man gevonden.

De openingstreffer van Tim de Rijk na 28 minuten was dan ook verdiend. De linkspoot, die verdienstelijk de geschorste rechtsachter Peet van der Slot verving, kopte een afgemeten voorzet van Frans van Niel binnen.

In het tweede bedrijf liet Tomas Tavilla direct een goede kans op de 2-0 onbenut. De genadeklap bleef uit, waardoor De Treffers zich steeds nadrukkelijker met het aanvalsspel ging bemoeien. Precies op tijd leek de 2-0 te vallen. Na 73 minuten was Parami trefzeker na uitstekend voorbereidend werk van Stefan Kraaijvanger.

Aansluitingstreffer

Gek genoeg bleek De Treffers nog niet verslagen. De Gelderse ploeg zette aan en was binnen vijf minuten tot driemaal toe dichtbij de aansluitingstreffer. Op fortuinlijke wijze ontsnapte VVSB aan de 2-1, waarna Giovialli Serbony twaalf minuten voor tijd definitief de wedstrijd besliste. Het slotakkoord werd verzorgd door Michael van Laere(4-0).

Vooralsnog is FC Lienden de enig overgebleven concurrent voor VVSB. Beide ploegen gaan gezamenlijk aan kop in de tweede periode. Over drie weken komt Lienden op bezoek, bij de start van de derde periode.

Van Leeuwen weigerde al te ver vooruit te kijken. ,,De focus ligt op het binnenhalen van de tweede periodetitel. De komende wedstrijden worden spannend, want we krijgen steeds ploegen die ergens om strijden. AFC vecht tegen degradatie, Lienden gaat voor de titel en ook de ploegen daarna strijden voor lijfsbehoud. Het wordt leuk.”

VVSB – De Treffers 4-0 (1-0). 29. De Rijk 1-0, 71. Parami 2-0, 77. Serbony 3-0, 84. Van Laere 4-0.
VVSB: Van der Meer, De Rijk (85. Hoek), Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic, Ruigrok, Van Niel, Parami (80. Van Laere), Serbony (86. Van der Slot), Tavilla.

Tekst: Gerben Oostdam

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)