Mo el Osrouti kon wel een stukje positiviteit gebruiken. De aanvaller scheurde in het voorjaar van 2018 z’n kruisband in z’n rechterknie en doorliep sindsdien een eenzame en mentaal zware revalidatie. Maar het gaat goed met de voetballer. Zo goed dat hij voor op schema ligt en als bekroning van z’n harde werk deze week een handtekening zette onder een nieuw contract bij VVSB.

Na maanden van voor zichzelf trainen staat de blik weer op de toekomst voor de voetballer die ruim een jaar geleden overkwam van Quick Boys. Precies tegen die club raakte hij in maart bij een oefenwedstrijd zwaar geblesseerd. Een kleine zeven maanden verder gaat het relatief goed met de 26-jarige speler.

,,Maar het is wel zwaar, man”, erkent El Osrouti direct. ,,Het is hard trainen en je moet het helemaal alleen doen, nou ja, met een fysiotherapeut erbij natuurlijk. Ik zwem twee keer in de week en train nu met die fysio drie keer in de week, ook op het veld. Ik moet nu vooral geduld hebben in de revalidatie, maar dat is lastig.”

,,IJskoud is dat nu. En weer alleen. Soms heb ik daar ook helemaal geen zin in.”

Ook in het dagelijks leven houdt de voetballer rekening met z’n knie. ,,Normaal zou ik vier keer in de week op een voetbalveld staan. Dat kan nu niet. Om zelf fit te blijven moet je goed slapen en goed eten. Goed eten is echt belangrijk, om overgewicht tegen te gaan.”

Geen zin
,,Maar goed, ik weet waar ik het voor doe. Alleen was het af en toe best eenzaam.” Ook nu nog gaat El Osrouti zelf op het fietsje naar de fysio, werkt hij zelf keihard alleen op het veld, zonder z’n voetbalvrienden. ,,IJskoud is dat nu. En weer alleen. Soms heb ik daar ook helemaal geen zin in. Alleen weet ik waarom ik het doe. Het enige wat ik weer wil is voetballen. En daar heb ik alles voor over. Het is een kwestie van de knop omdraaien als je geen zin hebt en toch gaan.”

VVSB zag z’n harde werk en beloonde de smaakmaker van vorig seizoen met een nieuw contract. Misschien wel iets sneller dan de Noordwijkerhouters in eerste instantie van plan waren. ,,Er hebben zich andere clubs gemeld. Uit de Tweede Divisie, meer wil en kan ik daar niet over zeggen. Dat heb ik eerlijk aan VVSB verteld.”

‘Struggelen’
De huidige nummer achttien van de Tweede Divisie was er alles aan gelegen om z’n pareltje te bewaren en bood El Osrouti een nieuw contract aan. De aanvaller ging akkoord. ,,VVSB heeft vertrouwen en geduld in mij getoond, daar mag ik wel wat voor terugdoen. Daarom heb ik vrij snel ‘ja’ gezegd.”

Ondertussen zag hij ‘zijn clubje’ struggelen tijdens de competitiestart van dit seizoen. El Osrouti zag het aan, maar kon niks doen. ,,Ik zei wel tegen die gasten: ‘als ik terugkom als voetballer, wil ik wel in de Tweede Divisie voetballen, hè?’ Verder kan ik niet meer dan wat met die gasten praten en supporter zijn.”

,,Deze contractverlenging geeft mij in ieder geval rust in mijn hoofd.”

De rechtsbuiten wil bij z’n terugkomst minimaal de ‘oude El Osrouti’ zijn. Een nog betere variant eigenlijk. ,,Volgens mijn fysio kom ik er ook sterker uit dan dat ik was. Van nature heb ik grote spieren in mijn benen, die sterken alweer flink aan. Ik ben nu naar het sprinten aan het toewerken. Dan ben ik op tachtig procent van mijn herstel en hoop ik snel weer op het veld te staan.”

,,Deze contractverlenging geeft mij in ieder geval rust in mijn hoofd. Ik kan mij volledig op m’n herstel richten. Ik loop twee maanden voor op schema volgens de fysio. Eind februari, begin maart wil ik er het liefste weer staan. Maar ik neem er geen risico mee.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘VVSB ziet verdediger al na half seizoen vertrekken’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan