Ongeïnspireerd, vond VVSB-verdediger Jordy Zwart (34) de tegenstand van FC Lienden zaterdagmiddag. In eigen huis won VVSB de laatste wedstrijd van het seizoen met 6-2, waardoor het de Tweede Divisie dit jaar afsluit met een vijftiende plek. Lienden eindigde zeventiende en krijgt daarom de ‘zondag-tegenstanders’ in de nacompetitie. ,,Zij zien dat liever als hun route in de nacompetitie. Ze doen maar”, ergerde Zwart zich toch een beetje aan de slappe vertoning van de ploeg uit Lienden.

Het werd nooit een wedstrijd in Noordwijkerhout. Al na iets meer dan een kwartier spelen stonden de paars-gelen met 2-0 voor dankzij goals van Guido Pauw en Frank Tervoert. Nog voor rust werd de score uitgebouwd naar 4-0, via de tweede goal van Tervoert en een treffer van Lovette Felicia. VVSB liep eerst via Pauw en Sven Verlaan nog uit naar een 6-0 voorsprong, voordat het nog twee tegentreffers om de oren kreeg: 6-2.

,,Ik vraag me af hoe je herstel naar woensdag is als FC Lienden zijnde, als je op zaterdag met 6-2 op je kloten krijgt”, dacht Zwart hardop na. ,,Als je in de Tweede Divisie wilt blijven voetballen, moet je toch van iedereen kunnen winnen? Wij speelden ook niet met onze beste elf, maar dat deden we vooral om jongens rust te geven, of spelers te sparen die op scherp stonden. Maar bij FC Lienden had ik echt het idee ‘dat ze het wel best vonden’.”

,,Het wordt een lang dagje, maar gelukkig is het de dag daarna Hemelvaart.”

Voor VVSB resteert nu komende woensdag de verre busrit naar Hoek. De Noordwijkerhouters nemen het daar op tegen de gelijknamige club. De derdedivisionist pakte dit seizoen de tweede periode. Het duel in het onderste puntje van Zeeland begint woensdag om 20.00 uur. Er staat de ploeg van Eric Meijers dus een lange woensdag te wachten.

Hapje eten
,,We wisten van tevoren dat wanneer we vijftiende zouden eindigen, dat we dan tegen Hoek of Goes of zo’n tegenstanders hadden moeten voetballen. We waren er dus al op voorbereid. Het wordt een lang ritje woensdag. We hoorden na de wedstrijd tegen FC Lienden dat we woensdag om 13.30 uur op de club worden verwacht en dat we onderweg ergens een hapje gaan eten met elkaar. Het wordt een lang dagje, maar gelukkig is het de dag daarna Hemelvaart.”

Of VVSB een goede kans maakt tegen Hoek, is voor Zwart nog in het ongewisse. Komende maandag hoopt hij tijdens de wedstrijdbespreking daar iets meer over te horen. ,,De technische staf heeft zich daar al wel op voorbereid. Voor de spelers is dat nog onduidelijk. Dat ze een periode hebben gepakt in een goede competitie zegt genoeg. Het was alleen wel de tweede periode. In de derde periode heeft Hoek het toch een stuk minder gedaan.”

Excelsior
,,Wij hebben het juist top gedaan in onze derde periode. Daarom gaan we vol vertrouwen naar de nacompetitie. Je zag het deze week bij Excelsior Rotterdam. Die zijn met een slecht gevoel de nacompetitie ingegaan. De trainer ging er nog in de laatste fase van de competitie en nu zijn ze, met alle respect, uitgeschakeld door RKC Waalwijk. Dat is niet best. De trainer heeft tegen ons gezegd dat we de nacompetitie in moeten gaan als een soort ‘bekerduels’. Nou zijn we daar toevallig best wel goed in.”

,,Stel je verliest van Hoek volgende week, dan heeft niemand zin in zo’n afscheidsfeestje. Ik al helemaal niet.”

Voor Zwart zelf stond de wedstrijd ook in het teken van zijn afscheid. Zo’n kwam hij met z’n dochtertje op tijdens het betreden van het veld en werd hij na afloop ruimschoots in het zonnetje gezet, omdat hij meer dan 250 wedstrijden in het eerste van VVSB had gespeeld. Na dit seizoen hangt hij z’n voetbalschoenen aan de wilgen.

,,Het afscheid was leuk, maar wel een beetje dubbel. Het seizoen is nog niet helemaal klaar. Ook nam VVSB afscheid van Tommy Bekooij en Victor Schipholt, die al langer in het eerste hebben gespeeld. En ook nog van een paar andere jongens. Maar ik snap wel dat ze het nu hebben gedaan. Stel je verliest van Hoek volgende week, dan heeft niemand zin in zo’n afscheidsfeestje. Ik al helemaal niet.”

,,Niks is mooiers dan afscheid te nemen straks met lijfsbehoud. Ik heb dat met ARC ook een keer meegemaakt. Als je erin blijft, voelt dat bijna als een kampioenschap. We zijn gisteren na de wedstrijd trouwens bij teammanager Arno van der Voort in z’n tuin gaan barbecuen met de selectie, het bestuur en de technische staf. Dat was een gezellig slotstuk van de competitie.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Het kan verkeren: Valken ’68 nu een logische kandidaat voor promotie naar de Eerste Klasse’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)