VVSB komt aankomend seizoen definitief uit in de zaterdagse variant van de Derde Divisie. Na de degradatie uit de Tweede Divisie gaf de Noordwijkerhoutse club vorige week de wens door aan de KNVB om op zaterdag actief te blijven. Die wens is gehonoreerd. VVSB is van oorsprong een ‘zondagclub’.

Zaterdag promoveerde zondagclub Gemert via de play-offs naar de Derde Divisie. Daardoor kwamen er eigenlijk 19 zondagclubs in de Derde Divisie terecht en 15 zaterdagclubs. VVSB helpt de KNVB uit de brand met de overgang naar de zaterdag. Ook het Zeeuwse GOES speelt komend seizoen als zondagclub in de zaterdagvariant van de Derde Divisie.

Omdat enkele beloftenteams zich terug hebben getrokken uit de voetbalpiramide, is het goed mogelijk dat de Derde Divisie volgend seizoen uit 17 teams bestaat. De KNVB heeft daar zelf nog geen definitief uitsluitsel over gegeven. VVSB zal volgend seizoen in FC Lisse en Ter Leede twee ploegen treffen uit de eigen streek in de Derde Divisie. De Noordwijkerhouters zullen zelf hun thuiswedstrijden weer om 18.00 uur aftrappen.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Routinier Hoogkamer (38) trekt voetbalschoenen weer aan’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels