VVSB heeft onderzoek gedaan naar de racistische opmerkingen, die zaterdag tijdens de wedstrijd tegen IJsselmeervogels naar spelers op het veld werden geroepen. Het incident wordt donderdagavond verder besproken tijdens de bestuursvergadering. Vrijdag volgt er vanuit de Noordwijkerhoutse club een verklaring.

Het duel in de tweede divisie werd zaterdag gestaakt door scheidsrechter Thom Winkel, nadat supporters racistische dingen riepen naar spelers op het veld. Omdat de supportersgroepen van zowel VVSB als IJsselmeervogels op de plek van het voorval stonden, was nog niet meteen duidelijk wie hier verantwoordelijk voor was/waren.

VVSB voerde de afgelopen week gesprekken met betrokkenen en de stewards die aanwezig waren en stelt aan de hand daarvan een rapport op, dat ook naar de KNVB wordt gestuurd. De uitkomst daarvan is nog niet bekend, maar volgt dus waarschijnlijk vrijdag.

Column
In de column van Mart Spierdijk, die woensdagavond op deze site stond, stelde de verslaggever dat hij de vervolgstappen na dit incident te traag opgang vond komen. VVSB weerlegt dat op deze manier. Alleen de communicatie over het vervolg was, al dan niet bewust, nog achterwege gelaten.

Lees ook: Dader en gevolgen van racistische opmerkingen bij VVSB nog onbekend


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 23 feb.
Scheveningen14.30VVSB
Noordwijk14.30ASWH
Jong FC Groningen14.30FC Lisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC
Quick Boys15.00Harkemase Boys
De Dijk15.00SJC
Jong Vitesse15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Spakenburg
Zo. 24 feb.
Hillegom14.00Zaanlandia
ROAC14.00Teylingen
Foreholte14.00ESTO