VVSB heeft zaterdag de tweede voorronde van de KNVB Beker bereikt. De paarsgelen waren op de eigen Boekhorst na een ware bekerthriller na strafschoppen te sterk voor FC Rijnvogels. Na de reguliere speeltijd was het 2-2 en na de verlenging 3-3. VVSB rekende vervolgens vanaf de penaltystip af met de competitie- en streekgenoot.

De winnende strafschop kwam van Ricardo Kuyvenhoven: 4-3. Opvallend was dat van de veertien penalty’s er liefst zeven waren gemist, het meest door Rijnvogels. De Katwijkers leken in de verlenging op de weg naar de overwinning, maar in de 120e minuut zorgde Gyliano van Velzen voor de 3-3.


VVSB – FC Rijnvogels 3-3 (VVSB w.n.s)
3. Mounir Mounji 1-0
50. Roy van Leeuwen 1-1
57. Victor van der Linde 2-1
66. Alljereau Mercera 2-2
112. Willem Schonenberg 2-3
120. Gyliano van Velzen 3-3

Strafschoppen
VVSB: ❌✅✅✅❌❌✅
FC Rijnvogels: ❌❌✅✅✅❌❌


In Noordwijkerhout kwam VVSB het sterkst uit de startblokken. Dat leidde al na drie minuten tot succes. Een aanval over links leek af te slaan, maar kwam uiteindelijk bij Mounir Mounji terecht. De nieuweling bij VVSB sloeg vervolgens met een bekeken boogbal toe: 1-0.

De thuisploeg bleef daarna het spel dicteren. VVSB troefde FC Rijnvogels af, ook in de duels, en creëerde daarmee een overwicht. De Katwijkers hadden een goede voorbereiding in de benen, maar teveel spelers haalden voor rust hun niveau niet.

VVSB zocht met een 1-0-voorsprong de kleedkamer op. Een marge die groter had kunnen zijn als een aantal oversituaties beter was uitgespeeld. FC Rijnvogels was het gevaarlijkst met een schot in het zijnet van Maarten Reyneveld, maar kon verder niet veel uitrichten.

Meer pit na rust
Hoe anders was dat na rust. Wellicht het gevolg van een donderspeech in de rust verscheen er in de tweede helft een Rijnvogels met meer pit binnen de lijnen. Al in de vijftigste minuut sorteerde het effect in de vorm van een goal. Alljereau Mercera gaf strak voor en Roy van Leeuwen tikte binnen: 1-1.

Het momentum leek even bij FC Rijnvogels, maar het was VVSB dat opnieuw aan de leiding kwam. In de 57e minuut zette Victor van der Linde zijn hoofd tegen een corner, goed voor de 2-1.

Ditmaal was het VVSB dat niet lang van de voorsprong kon genieten. Halverwege de tweede helft tekende Mercera voor de 2-2, ditmaal op aangeven van Van Leeuwen. Bij de eerste FC Rijnvogels-treffer waren de rollen nog omgedraaid geweest.

In het vervolg ging het op en neer. De grootste kans was voor FC Rijnvogels – Tom Bijen raakte de lat en ook de rebound ging niet binnen – maar ook VVSB was dreigend via Ian van Otterlo (aanname niet goed) en Jesse van Nieuwkerk (kopbal naast).

Schonenberg lijkt matchwinner te worden
In de verlenging bleef het spannend. De grootste kans was aanvankelijk voor Mercera, maar hij stuitte op goalie Ruben Valk. In de 112e minuut kwam de 2-3 toch op het scorebord. Willem Schonenberg knikte binnen uit een corner. Een opsteker voor de verdediger die door een kruisbandblessure zo lang uit de roulatie was.

Schonenberg leek de matchwinner te worden, maar dat was buiten Van Velzen gerekend. De linkspoot draaide in de laatste minuut van de verlenging weg en schoot de 3-3 tegen de touwen. Daarmee maakte hij een penaltyserie mogelijk, eentje die uiteindelijk de wenkbrauwen wel wat deed fronsen. Van de veertien strafschoppen werden er liefst zeven niet benut. Toch was driemaal uiteindelijk scheepsrecht voor VVSB. Nadat Obi Onyeike en Lars Rauws hadden verzuimd de beslissende binnen te schieten, deed Kuyvenhoven dit wél.


Foto: EWLOnline

Lees ook: Van Leeuwen (VVSB) en Corneille (FC Rijnvogels) over bekerderby op de Boekhorst
Check ook: SJC moet diep gaan en pakt pas in 120e minuut ticket voor volgende ronde


POPULAIRE BERICHTEN