VVSB bleef zondag steken op een 0-0 gelijkspel tegen ADO ’20. Daarmee liepen de Noordwijkerhouters averij op in de strijd om de titel. AFC won wel en vergrootte het gat tot zeven punten.

VVSB kwam nooit lekker in zijn ritme de eerste helft. ADO zat er bovenop en gaf weinig ruimte weg. Vooral Michael van Laere (zie foto) had het moeilijk tegen de goed spelende Brian-Paul Tesselaar. Bovendien werd Koen Bosma te weinig gezocht. De ploeg van Wilfred van Leeuwen loerde vooral op de onderschepping. Dat leek een paar keer te lukken, maar op het laatst grepen Aaron Bruijn en ex-Katwijker Marcel Huisman in.

Gebroken rib

Huisman kwam niet ongeschonden uit de strijd. De middenvelder kwam tien minuten voor tijd fors in botsing met eigen doelman Tim Orlowski. Huisman ging naar het AMC, waar hij slecht nieuws kreeg. Huisman heeft een rib gebroken, zo liet hij telefonisch weten. ,,Voorlopig gaat dat vier tot zes weken duren. Ik hoop dat ik er met vier weken vanaf kom. Erg jammer, maar het is niet anders helaas.”

In de tweede helft speelden de paars-gelen beter, deels geholpen door de wind in de rug. ,,We hadden afgesproken vol gas te gaan voor de wind”, zei Peet van der Slot. ,,Het probleem was dat je niet echt een actie kon maken. Er werd veel uitgegleden en de ruimtes waren klein.”

Invaller Vd Slot

Die werden pas de laatste tien minuten groter. Door het uitvallen van Marcel Huisman kreeg VVSB meer grip. Achterin bij ADO was de organisatie weg. Maar VVSB kon er niet van profiteren. Invaller bij VVSB Stijn van der Slot (broertje van Peet) had de man van de wedstrijd kunnen worden. Na een geweldige actie schoot de jongeling rakelings voorlangs. Zo bleef de brilstand op het scorebord. Al met al een terechte eindstand waar beide ploegen mee konden leven.

Zo ook ADO-coach Martin de Groot. ,,Wij hadden de intentie om te winnen, maar hebben te weinig afgedwongen. Ik miste vandaag de vinnigheid van mijn ploeg. Als je echt wil winnen, moet je er alles voor doen om die goal te maken. Ik verwijt de jongens niets, want ze hebben keihard gewerkt vandaag.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN