Katwijk en VVSB zijn door naar de volgende ronde in het KNVB-bekertoernooi. In het Noord-Brabantse Veen versloeg VVSB Achilles Veen met 1-4. Katwijk won in de uiterste slotfase met 2-1 van Harkemase Boys.

Katwijk – Harkemase Boys 2-1

De thuisploeg creëerde in de eerste helft genoeg kansen, maar het ontbrak aan de afronding. Vlak na de pauze was het Harkemase Boys dat de leiding nam via Jesse Renken. Robbert Susan was de man aan de Katwijkse kant die tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker tekende. Lang leek het erop dat er verlengd moest gaan worden, maar het was Mike van den Ban die in de uiterste slotfase voor de winnende goal tekende: 2-1.

Achilles Veen – VVSB 1-4

Gaat VVSB opnieuw stunten in het KNVB-bekertoernooi? Misschien wel. De eerste stappen werden woensdagavond in ieder geval gezet. In de eerste ronde werd Achilles Veen met 1-4 verslagen. Bekerheld Maikey Parami, de man die voor de winnende goal tegen FC Den Bosch in de kwartfinale tekende, zette VVSB op voorsprong in Veen. Het spel van de Noordwijkerhouters was niet altijd even goed, maar na de pauze verdubbelde aanvoerder Vladimir Jozic vanaf elf meter de score. Giovially Serbony scoorde de 0-3 en debutant Younes Seghrouchni had de vierde paars-gele treffer op de pantoffel. Via een strafschop van Sezer Sulun deed de thuisploeg nog iets terug, maar de voorsprong van VVSB kwam niet meer in gevaar: 1-4

Later volgen uitgebreide verslagen en reacties van beide wedstrijden.