Aanstaande dinsdag 1 november is de deadline voor het inleveren van de voorlopige licentie-eisen die de KNVB aan clubs heeft gesteld in de Tweede Divisie. Voor VVSB en Katwijk lijkt er geen vuiltje aan de lucht, stellen voorzitters Arjan Broekhof (VVSB) en Mart Vergouwen (Katwijk).

 ,,Of wij moeten voor een verrassing komen te staan, maar dat lijkt mij niet”, zegt Broekhof voorafgaand aan de bekerkraker tegen Katwijk. ,,Wij hebben er zelfs een speciaal projectgroepje opgezet en de ledenvergadering iets naar voren gehaald. Maandagavond hebben we aan de leden de begroting voorgelegd en mijn mensen hebben verzekerd dat alles er goed uitziet.”

Veranderingen
Volgens Broekhof moet er niet te zwaar aan getild worden. ,,Wij hadden, anders dan clubs als AFC en Koninklijke HFC, hier totaal geen problemen mee. Tachtig a negentig procent kon je eigenlijk al van te voren afvinken. Wat wij niet hadden, zoals licht op het hoofdveld, hebben we deze zomer aangeschaft.” Licht is een van de eisen die nog zullen veranderen. Geldt er nu nog een minimum van 200 Lux. Vanaf 2019/2020 geldt er een waarde van 300 Lux voor alle clubs.

Ook op De Krom maken ze zich totaal geen zorgen, stelt Vergouwen. ,,Wat wij op zaterdag gaan uploaden naar de KNVB is prima in orde. Wij voldoen netjes aan de gestelde normen en verwachten dan ook geen problemen.”

De eisen die per 1 november moeten worden aangeleverd behelzen een aantal velden. Zo moet de jeugdopleiding van voldoende kwaliteit zijn en telt iedere club minimaal acht contractspelers. Volgend seizoen gaat dit aantal nog omhoog naar dertien. Ook administratief moeten alle posities zijn ingevuld, zowel bestuurlijk, op veiligheidsvlak als bij het eerste elftal. Tevens dient iedere vereniging een anti-discriminatie en anti-racisme beleid te hebben.

Inzage
Ook eist de KNVB inzage in de financiële huishouding. Er moet een begroting worden aangeleverd en tevens allerlei documenten van de Kamer van Koophandel. Ook van eventuele stichtingen die aan de clubs gelieerd zijn. Wat nog het vermelden waard is dat alle clubs ook moeten beschikken over een dopingcontrolestation, een EHBO-ruimte en voldoende sanitaire voorzieningen ook voor mindervalide mensen.

Niet alle licentie-eisen hoeven per 1 november ingediend te worden. Er zijn drie momenten in het seizoen om verschillende dingen aan te leveren:

  • 1 november: sportief, organisatie/administratie, juridisch, financieel (Tweede en Derde divisie)
  • 1 maart: infrastructureel (Tweede en Derde divisie)
  • 15 juni: financieel – begroting (Tweede divisie)

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)