Het had een hele makkelijke middag in Noordwijkerhout kunnen worden. Dat werd het uiteindelijk niet. Maar VVSB won wel: het werd 2-1 tegen AFC uit Amsterdam. Met in de eerste helft een uitblinkende Parami.

De jonge Leidenaar Parami kwam deze zomer over van UVS en werd door zijn toenmalige trainer en oud-coach van VVSB, Paul van der Zwaan, op Twitter al bestempeld als groeibriljant. ,,Een speler waar VVSB veel plezier aan gaat beleven”, twitterde de voormalig UVS-coach.

Diezelfde Van der Zwaan was aanwezig bij VVSB-AFC en zag dat Parami zijn vertrouwen niet beschaamde. In een niet al te best eerste halfuur, waarin het niveau niet hoog lag, was het Parami die juist voor dreiging zorgde. Zijn goede spel verzilverde hij uiteindelijk in de 30e minuut met een briljante goal. Na een corner van AFC zorgde VVSB-doelman Van der Meer voor een snelle spelhervatting. Diens pass werd door Parami op waarde geschat.

Wat hij vervolgens met de bal deed, typeert een speler met vertrouwen. Een echte spitsengoal. Parami zag Tamba dos Santos, de doelman van AFC, uit zijn goal komen, waarna de lob van Parami precies op maat was: 1-0. De jonge aanvaller over zijn goal: ,,Ik zag de keeper te ver voor de goal staan en wilde ‘m er gelijk overheen wippen. Het was een lekkere goal, ja. Maar ook de assist van Van der Meer was super. Die goal kon ik ook maken dankzij zijn uitstekende pass.”

Op rozen

In de tweede helft leek VVSB op rozen te zitten. Kraaijvanger maakte na tien minuten in de tweede helft via een kopbal uit een corner de 2-0. AFC had tot dat moment nog geen kans gecreëerd. De 2-0 was voor trainer Wim Leushuis van AFC het sein om achterin 1 op 1 te spelen en opportunistisch te gaan voetballen.

Of VVSB nu hinkte op twee gedachten – doordrukken of consolideren- het spel van de thuisclub werd er in ieder geval niet beter op. Daarom was het wachten op de 2-1. Die viel uiteindelijk ook een kwartier voor tijd, waarna AFC een aantal keer nog dichtbij de gelijkmaker was.

Parami merkte ook in het veld dat het niet makkelijk meer ging. ,,Tot minuut zestig waren we heer en meester. Daarna kwamen we echt onder druk te staan. Maar dat we de wedstrijd toch winnen, geeft wel zelfvertrouwen. Dat hebben we wel even nodig na al die tegengoals van de afgelopen weken. We hebben met elkaar afgesproken dat zo veel goals echt niet meer mag gebeuren. Maar toen die 2-1 viel, was het toch weer billenknijpen”, blikt Parami terug.

Scharen maken

De 19-jarige aanvaller van VVSB heeft het in ieder geval naar zijn zin tijdens zijn eerste maanden in Noordwijkerhout. Parami lijkt zich qua niveau makkelijk aan te passen in de Topklasse. Bij UVS speelde hij in de Eerste Klasse. ,,Misschien lijkt het van niet, maar het was toch even wennen” , geeft de buitenspeler toe. ,,In de Eerste Klasse kan je nog drie, vier scharen maken tijdens een actie. Dat hoef ik hier niet te doen, dan schoppen ze mijn benen eraf. Je merkt ook op de training dat het niveau hier hoger is.” Parami lijkt ook in de selectie zijn plekje te hebben gevonden. ,,Het zijn aardige gasten hier! Ze namen me gelijk op in de groep en ik leer echt veel van de ervaren jongens.”

Als Parami na afloop hoort dat zijn ex-trainer Van der Zwaan ook op de Boekhorst loopt, kan hij zijn glimlach niet onderdrukken. ,,Ja, is hij er vandaag? Leuk, dan ga ik hem nog even opzoeken. Het is echt een aardige man, met een goed hart.”

[youtube id=”srhtDhYWqPc” width=”620″ height=”360″]

Tekst: Frank Venema

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen