Afgelopen weekeinde, twee weken voor de andere competities in het amateurvoetbal, begonnen de twee Topklassen. Komend weekend wacht de tweede speelronde. VVSB en Rijnsburgse Boys komen voor het eerst thuis in actie, terwijl FC Lisse afreist naar de rode kant van de Westmaat.

Van onze drie topklassers is de stemming momenteel het beste bij FC Lisse. De ploeg van Misha Salden kent, na een moeizame voorbereiding, een uitstekende start van het seizoen. De 3-0 zege op Excelsior Maassluis kreeg woensdag een vervolg in de grote KNVB-beker. Bij tweedeklasser ZSV Zeilberg deed FC Lisse zijn plicht en won het met 4-0.

Hoe anders is de stemming bij tegenstander IJsselmeervogels, waar de druk na twee nederlagen alweer vol op de ketel staat. De Rooien maakten in de competitie een valse start bij Kozakken Boys (2-1) en gingen vervolgens voor eigen publiek onderuit in de eerste ronde van de KNVB-beker tegen JVC Cuijk (1-3). Voor Kevin Winter en Hanne Hagary is het een bijzonder duel, namelijk een weerzien met hun oude club. Hagary verruilde afgelopen zomer Lisse voor IJsselmeervogels. Winter keerde juist terug op Ter Specke, maar heeft ook een (succesvol) verleden op de Westmaat.

Rijnsburgse Boys zal na de oorwassing bij Spakenburg (4-0) tegen Genemuiden uit zijn op eerherstel. De Uien gaven vooral in verdedigend opzicht niet thuis. Natuurlijk is een Kees ‘Pier’ Tol (drie goals) in vorm moeilijk af te stoppen, maar Rijnsburgse Boys maakte het hem bij vlagen wel erg gemakkelijk. Oosterlee kon er afgelopen week in alle rust mee aan de slag. Zijn ploeg had, net als VVSB, vrijstelling voor de eerste bekerronde.

Terugkeer

Genemuiden is na een jaar afwezigheid teruggekeerd op het hoogste niveau. In de openingswedstrijd wachtte meteen een derby tegen HHC Hardenberg, Die wedstrijd werd met 1-1 gelijkgespeeld. Een prima resultaat tegen één van de titelfavorieten. Rijnsburgse Boys behoort daar ook toe, maar is in de beginfase nogal gehavend. Oosterlee mist zijn gehele middenveld (Van der Vijver, Van den Boogaart en Van Eeuwijk). Tot overmaat van ramp is topschutter Raily Ignacio voor vier duels geschorst.

Zondagtopklasser VVSB treedt aan tegen een ploeg in vorm. JVC Cuijk won de openingswedstrijd tegen de Koninklijke HFC met 2-0 en zette vervolgens een prima overwinning neer bij IJsselmeervogels. Bij Cuijck heeft Hans Kraay junior afscheid genomen en zwaait nu Eric Meijers de scepter. Meijers is een oude bekende voor VVSB, want hij was jarenlang succesvol trainer van Achilles ’29. Na een uitstap bij eerstedivisionst Helmond Sport is hij nu weer teruggeeerd in het amateurvoetbal.

VVSB hoopt de eerste seizoenszege binnen te halen. De competitie werd gestart met een 1-1 remise bij promovendus Hercules. Een resultaat waar deels mee te leven viel, omdat VVSB de eerste helft de mindere was en bovendien uiteindelijk pas in blessuretijd gelijkmaakte. Toch vond doelpuntenmaker Stijn van der Slot dat VVSB op basis van de sterke tweede helft verdiend had te winnen.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)