De drie clubs uit de Bollenstreek die het komende seizoen in de Derde Divisie uitkomen spelen in de zuidelijke uitgave, de Derde Divisie B. Dat is vrijdag door de KNVB bekendgemaakt. De voetbalbond maakte alle indelingen in het amateurvoetbal voor komend seizoen wereldkundig.

Een en  ander houdt in ieder geval in dat er in de Derde Divisie komend seizoen zes Bollenstreekderby’s gespeeld gaan worden. Daarnaast zullen door deze clubs ook reizen worden gemaakt naar onder meer Goes, Kloetinge en Hoek (Zeeland), OJC Rosmalen, Kozakken Boys, Gemert, Blauw Geel ’38 en UNA (Brabant) en zelfs Meerssen in Zuid Limburg.

In Vierde Divisie twee Bollenstreekderby’s

De Bollenstreek wordt het komende seizoen op het derde amateurniveau weer door dezelfde twee clubs vertegenwoordigd als afgelopen seizoen, namelijk SJC en Ter Leede. Zij komen opnieuw uit in de Vierde Divisie A. Hierin zijn naast deze twee clubs vooral clubs ingedeeld uit de provincies Noord Holland en Utrecht.

Geen derby’s in Eerste Klasse

SV Hillegom en Valken ’68 gaan elkaar als eersteklassers niet in competitieverband tegenkomen. Eerstgenoemde club werd in 1A ingedeeld in een competitie met verder voornamelijk clubs uit Noord Holland.

Valken ’68 gaat in 1B aan de slag met veel clubs uit de omgeving van Den Haag. Daarnaast treft het team van Derek van der Plas onder meer de degradanten Alphense Boys en ARC uit Alphen aan den Rijn.

Foreholte in Tweede Klasse

In de Tweede Klasse wordt onze regio komend seizoen vertegenwoordigd door Foreholte. De Voorhouters spelen in 2C en reizen vooral naar de omgeving Rotterdam, Den Haag en Gouda. Tot de tegenstanders behoren clubs als SV Nootdorp, Oliveo, Die Haghe, DONK en De Zwerver.

Kagia en Teylingen niet bij elkaar

Kagia is komend seizoen ingedeeld in de Derde Klasse B. Daarin verder vooral veel clubs uit (de omgeving van) Amsterdam. Daartoe behoren bijvoorbeeld Buitenveldert, DWS, AFC, Almere FC en Wartburgia. Teylingen, uitkomend in 3C, speelt in haar competitie onder meer tegen BSC ’68, Haastrecht, UVS, Meerburg, Groeneweg en Zwammerdam.

Warmunda blijft dicht bij huis

Warmunda speelt in West II zaterdag 4C en treft vooral clubs in en rond Leiden. Tot de tegenstanders behoren Lugdunum, Sporting Leiden, Roodenburg, FC Oegstgeest, Blauw Zwart, Stompwijk en SEV

Van Nispen richting Delft en Rotterdam.

Van Nispen is ingedeeld in de Vijfde Klasse A van West 2. Daarin ook Kickers ’69 en Woubrugge, maar verder veelal clubs uit de richting Delft en Rotterdam. Hieronder bijvoorbeeld de clubs Ommoord, RVV Overschie, SEP, Delft en DVC.

Tekst: Theo Uphus
Foto: EWLOnline

Lees ook: Alle competitie-indelingen op een rij
Check ook: Overzicht voorbereiding van regioclubs uit Tweede, Derde en Vierde Divisie

POPULAIRE BERICHTEN