VVSB heeft uit bij HHC Hardenberg een knappe 2-5 overwinning geboekt. De uitzege volgt na een rare week voor de Noordwijkerhouters. De paars-gelen werden vorige week tegen IJsselmeervogels geconfronteerd met een racistisch incident langs de lijn. De club deed afgelopen week onderzoek naar het voorval en bracht een rapport uit richting de KNVB.

De spelers reageerden op het veld dus optimaal op het incident met de knappe uitzege in het oosten van het land. Tommy Bekooij en Frank Tervoert scoorden twee keer, de andere goals kwam op naam van Lulinho Martins. Helaas voor de Noordwijkerhouters won directe concurrent FC Lienden in eigen huis van Jong Almere City FC.

Wondergoal Jongman
Katwijk won in eigen huis van een matig Spakenburg. Het topaffiche op papier kon nooit een topwedstrijd op het veld worden. Marciano Mengerink leek de matchwinner te worden met een intikker in de eerst helft. Joey Jongman deed daar vijf minuten voor tijd een schepje bovenop. De middenvelder schoot een vrije trap van een meter of dertig werkelijk prachtig binnen. In de absolute slotfase liet doelman Mark de Vries nog een bal door z’n handen glippen, waardoor de eindstand op de 2-1 kwam te staan.

Ook Rijnsburgse Boys pakte de volle buit. Thuis tegen Jong Sparta werd het 3-0.

Katwijk – Spakenburg 2-1 (1-0)
Goals: Mengerink, Jongman

Rijnsburgse Boys – Jong Sparta 3-0 (1-0)
Goals: Meefout, Tillema, Zeldenrust

HHC Hardenberg – VVSB 2-5 (0-2)
Goals: Bekooij (2), Tervoert (2) Martins