,,We houden niet op met dromen”, glunderde Giovialli Serbony, spits van VVSB. De paarsgelen zijn bezig aan een historisch bekeravontuur, waaraan woensdagavond een nieuw hoofdstuk werd toegevoegd. VVSB klopte ook Capelle, met 2-3, en dat zorgde voor uitzinnige taferelen. Woudestein, de thuishaven van Excelsior, was even Noordwijkerhouts domein. VVSB staat in de kwartfinale en iedereen mocht het weten.

Het feestje werd gevierd met de vijftienhonderd meegereisde Noordwijkerhoutse fans. Coach Wilfred van Leeuwen, vaak uiterlijk onbewogen, zag het genoegzaam toe. ,,Ik ben nooit zo explosief met mijn gevoelens. Maar ik ben zo ontzettend trots dat we dit met z’n allen hebben geflikt. We werden hier gesteund door een aanhang waar menig profclub jaloers op is. Absoluut BVO-waardig.”

De Noordwijkerhouters hebben zich met onuitwisbare inkt op de Nederlandse voetbalkaart gezet. Het halen van de kwartfinale is een schitterende prestatie, zowel sportief als financieel.

Vooraf schatte VVSB-voorzitter Arjan Broekhof de kansen op 50/50 in. Capelle is al jaren een geduchte opponent voor de zaterdagtopklassers uit de regio. En precies zoals de Capellenaren bekend staan in de Bollenstreek, zo presenteerde de ploeg zich. Spelend vanuit een goede organisatie en loerend op de counter.

pwa201512161074                           Grote vreugde bij captain Vladimir Jozic en trainer Wilfred van Leeuwen 

VVSB begon prima aan de wedstrijd, had ook het overwicht, maar het was Capelle dat de eerste klap uitdeelde. De specialiteit van het huis werd opgevoerd: een messcherpe counter. Jordao Pattinama werd vrijgespeeld en leverde een panklare voorzet op Olaf van der Sande, die vervolgens Ronald van der Meer klopte: 1-0.

Een tiental minuten daarvoor had VVSB de eerste grote kans van de wedstrijd gehad via Tomas Tavilla. Zijn inzet ging naast en dat bleek één van zijn laatste wapenfeiten. Tavilla ging na 23 minuten geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Maikey Parami. De volgende tegenvaller (de 1-0) diende zich, zoals gezegd, vlot aan en het aanvankelijk dominerende VVSB was even compleet van de leg.

De ploeg van Van Leeuwen mocht niet klagen dat het geen verdere schade opliep. Een scrimmage voor het VVSB-doel leverde op wonderbaarlijke wijze geen doelpunt op. Met de rust in zicht herstelde VVSB zich weer en dat bood vertrouwen voor de tweede helft.

pwa201512161089                                       Maikey Parami (rechts) en Giovialli Serbony vieren de 1-2

In de tweede 45 minuten stelde VVSB orde op zaken, daarbij gesteund door de snelle gelijkmaker van Vladimir Jozic. Een doelpunt uit het boekje, of een hoofdstuk in een jongensboek. Het is maar hoe je het noemen wilt, maar het schot van de aanvoerder belandde met uiterste precisie in de bovenhoek: 1-1.

Het paste in de achtbaan van emoties waarin de supporters gevoerd werden, dat VVSB weer even het momentum kwijtraakte. Waar iedereen dacht dat de paarsgelen zouden doordrukken, was het Capelle dat het initiatief naar zich toetrok.

VVSB overleefde drie dreigende momenten en sloeg vervolgens zelf toe. De buit leek binnen toen de sterke invaller Parami voor de 1-2 tekende en vervolgens Serbony de marge naar twee tilde. Capelle was rijp voor de slacht, maar VVSB verzuimde de definitieve genadeklap uit te delen. Bekooij besloot voor eigen succes te gaan en zag de volledig vrijstaande Parami over het hoofd.

Noordwijkerhoutse wals
Het had een dure misser kunnen zijn, maar Bekooij had geluk dat Capelle de 2-3 geen vervolg wist te geven. Die goal viel bij het verstrijken van de officiële speeltijd, maar een mini-offensiefje leverde vervolgens niets meer op. Spontaan ontvouwde zich een volksfeest, waarbij zelfs de Noordwijkerhoutse wals werd ingezet.

Van Leeuwen vond dat VVSB de zege had afgedwongen. ,,Het was een geweldige wedstrijd en een moeilijke pot. Maar de beste ploeg heeft gewonnen. Wij waren de enige ploeg die wilden voetballen. Ik vind het knap dat we na drie nederlagen in de competitie de ruggen hebben gerecht. We hadden toch een ‘tikkie’ gekregen.”

Ook Serbony kon een dikke glimlach niet van zijn gezicht toveren. ,,Dit is echt heerlijk. Ik zit nog vol adrenaline, waardoor het moeilijk is om de juiste woorden te vinden. Fantastisch. Er zit met HHC Hardenberg nog een andere amateurploeg in het toernooi. Laten we die maar loten en dan vervolgens doorstoten naar de halve finale. Dat zou toch geweldig zijn.”

Capelle – VVSB 2-3 (1-0). 32. Van der Sande 1-0, 49. Jozic 1-1, 70. Parami 1-2, 77. Serbony 1-3, 89. Balrak 2-3.

VVSB: Van der Meer, De Rijk, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief (72. P. van der Slot), Ruigrok, Jozic (S. Van der Slot), Van Niel, Tavilla (26. Parami), Serbony, Bekooij

Foto’s: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)