Met speels gemak boekte VVSB zijn zevende seizoenszege. Op bezoek bij ADO ’20 werd met 3-0 gewonnen. ,,We hebben goed gevoetbald, slim ook. Voor de eerste keer dit seizoen hebben we de nul gehouden”, zei Giovialli Serbony. De spits tekende voor de mooiste goal van de middag. Met een balletje achter zijn standbeen langs maakte hij de 2-0.

,,Ik zag Jelmer (Vijlbrief) doorkomen op links”, gaat Serbony terug naar de 37e minuut van de wedstrijd. ,,Ik sprintte vanaf de zestienmeter naar de eerste paal. De voorzet kwam eigenlijk iets achter mij, maar op gevoel probeerde ik de bal achter mijn standbeen richting het doel te krijgen. Ik viel op de grond en kon de bal niet meer zien. Maar ik hoorde iedereen juichen en hoorde van andere mensen dat het een heel mooie goal was. RTV Noord-Holland was er bij, dus ik ga zeker de beelden terugkijken.”

Vijlbrief was ook de aangever bij de 0-1 van Maikey Parami. Diep in de tweede helft verzorgde Frans van Niel het slotakkoord. Serbony: ,,Het enige minpuntje is dat we te laat pas de derde goal maakten. We kregen mogelijkheiden genoeg. Maar we hebben veel gecreëerd en veel balbezit gehad. Op een balletje op de lat na zijn zij niet gevaarlijk geweest. Een prima wedstrijd dus. Het ging makkelijk vandaag.”

Zelfvertrouwen

Serbony maakte zelf dus een wonderschone goal. Dat is geen toeval. De vorig jaar bekritiseerde spits is dit seizoen helemaal los. ,,Ik ben nog altijd dezelfde speler en werk nog steeds hard. Maar ik heb nu veel meer zelfvertrouwen. De ballen die ik vorig jaar miste, gaan er nu wel in. Ik heb er nu tien inliggen en ik wil er zoveel mogelijk maken dit seizoen. Maar ik pin me niet vast op een getal. Het belangrijkste is dat ik van waarde ben voor het team. Als ik dan ook goaltjes maak, is dat mooi meegenomen.”

Serbony schrijft het succes van VVSB toe aan trainer Wilfred van Leeuwen. Sinds de oud-keeper van Teylingen aan de Boekhorst neerstreek zijn het spel en de resultaten zienderogen verbeterd. Van Leeuwen verlengde donderdag zijn contract bij VVSB. ,,De trainer heeft er veel voetbal ingebracht. Vorig jaar zijn we tweede geworden, iets wat voor VVSB heel knap is, en nu staan we ook weer in het linkerrijtje. We gaan voor een plek in de top vijf. Als we er in maart nog steeds goed voorstaan, moeten we vol voor de titel gaan.”

Klik hier voor de samenvatting van RTV Noord-Holland

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Bewerken
Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)