width=

VVSB heeft de laatste competitiewedstrijd afgesloten met een gelijkspel tegen TEC. Het werd op Sportpark De Boekhorst 2-2. De paars-gelen namen voor de rust de leiding door Tomas Tavilla. Na rust was het Tommy Bekooij die de 2-0 voor zijn rekening nam. Een minuut later scoorde invaller Trumaine Balrak de aansluitingstreffer om vervolgens vier minuten later ook de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Met deze eindstand waren beide trainers tevreden over de afsluiting van de competitie. Bij VVSB stond de wedstrijd in het teken van afscheid nemen van een aantal spelers. Zo stonden vijf spelers die VVSB gaan verlaten in de basis. Een daarvan was Bas Ruigrok. De middenvelder speelde maar liefst negen jaar bij de paars-gelen en deelde volop mee in het succes van de afgelopen jaren. Het is genoeg geweest voor hem.

,,Het zit erop en kunnen met een goed gevoel de vakantie in.”

,,Ik heb het hier ongelofelijk naar mijn zin gehad bij VVSB. Hoogtepunten zijn natuurlijk de laatste twee seizoenen in de competitie en het bekeravontuur”, begint de middenvelder van VVSB. ,,Om dat te geloven moet je mee hebben gedaan. Ik heb hier de promoties meegemaakt naar de Topklasse en de Tweede Divisie. En als je dan ook nog eens de halve finale van de KNVB-beker mag spelen, mag je niet klagen. We zaten er altijd bij op elk niveau.”

En dus kan Ruigrok met een goed gevoel van zijn welverdiende voetbalpensioen gaan genieten. ,,Zoals bekend word ik vader en daar kijk ik reikhalzend naar uit. Ik blijf niet stil zitten want ik ga voor mijn plezier tennissen. Mijn broer Daan zal ik eens een lesje leren hoe je een bal moet slaan. Ik verveel me zeker niet straks met de kleine. En dat ik hier zo nu en dan een wedstrijd blijf bezoeken, is wel zeker.”

,,Volle bak hier kan ik je nu al zeggen. Mooier kan het haast niet.”

Een andere sterkhouder bij de paars-gelen is aanvoerder Vladimir Jozic. De middenvelder is niet meer weg te denken uit de ploeg van Wilfred van Leeuwen. Na afloop was hij content met het resultaat en het debuut van zijn ploeg in de Tweede Divisie: ,,Het zit erop en kunnen met een goed gevoel de vakantie in. Even lekker wat anders aan je hoofd. Dat is natuurlijk ook niet zo gek na een zwaar seizoen na 34 wedstrijden en het bekeravontuur.”

De middenvelder vervolgt: ,,We hebben weer uitstekend gepresteerd dit seizoen. We zijn in het linkerrijtje geëindigd en dat is goed. Ik heb weer een jaartje bijgetekend. Het is nog te mooi om te stoppen. Ik had wel even mijn twijfels in de winterstop, maar daar was ik snel uit met mezelf. Straks spelen we de wedstrijden om zes uur. Volle bak hier kan ik je nu al zeggen. Mooier kan het haast niet.”

VVSB – TEC 2-2 (1-0), 21. Tavilla 1-0, 70. Bekooij 2-0, 71. Balrak 2-1, 75. Balrak 2-2.

VVSB: Van der Meer (80. Valk), Fecunda ,Zwart, Kraaijvanger(75. Van der Slot), Vijlbrief, De Rijk, Ruigrok, (82. Jozic), Van Niel, Bekooij, Tavilla, Parami

Archieffoto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen