width=

Trainer Jack Honsbeek kwam na afloop van VVSB – Kozakken Boys niet uit de kleedkamer (3-4). De trainer koos bewust even voor een plekje voor zichzelf. ,,Dit moest ik even relativeren”, treurde Honsbeek. Hij oogde verslagen, zag z’n VVSB een 3-1 voorsprong weggeven, maar weigerde na afloop de handdoek in de ring te gooien.

Gewoon weer koppen bij elkaar komende maandag, vond de geplaagde trainer. Maar op de zaterdagavond zelf lukte dat vanwege de teleurstelling zelf nog even niet. ,,Het is dat er een pupil van de week bij zat in de kleedkamer. Anders had ik richting de jongens al een stuk anders gereageerd.”

De trainer zag in Noordwijkerhout hoe VVSB na een goede eerste helft met een verdiende 2-0 voorsprong ging rusten. Vooral Kevin Brands bleek op het middenveld een baken van rust. De middenvelder werd na een half uur wel de wedstrijd uitgeschopt. Hoewel VVSB na die blessure nog op 2-0 kwam, bleek het wel ‘het begin van het einde’.

,,We kwamen constant een mannetje tekort op het middenveld.”

De bezoekers uit Werkendam werden beter en beter in de tweede helft en kwamen via een briljante omhaal van Ahmed El Azzouti op 2-1. De 3-1 van Tommy Bekooij uit een counter leek VVSB lucht te geven. In tegendeel. Na een wissel van Honsbeek, die spits Arno Dijkstra eruit haalde voor middenvelder Mitchell Theuns, ging VVSB verder achteruit lopen.

Wissel
Toch begreep de spits, die zelf nog de 1-0 op het scorebord zette, de wissel wel. ,,We kwamen constant een mannetje tekort op het middenveld. We liepen alleen maar naar achteren. Ook met mij in het veld nog, dat kan niet. Dan word je door elke tegenstander gekraakt in deze Tweede Divisie.”

Vanwege de 3-4 nederlaag blijft VVSB laatste staan op de ranglijst. ,,Volgende week spelen we uit tegen Jong Almere. Dan moet het dan maar gebeuren. Tja, we hadden nu tegen Kozakken Boys van de laatste plaats af kunnen komen. Die hebben we schandalig laten liggen.”

Volledig interview met Arno Dijkstra

Gebruik je de app? Klik dan hier.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Ter Leede nipt langs tiental Jong FC Den Bosch’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 23 feb.
Scheveningen14.30VVSB
Noordwijk14.30ASWH
Jong FC Groningen14.30FC Lisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC
Quick Boys15.00Harkemase Boys
De Dijk15.00SJC
Jong Vitesse15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Spakenburg
Zo. 24 feb.
Hillegom14.00Zaanlandia
ROAC14.00Teylingen
Foreholte14.00ESTO