width=

Trainer Jack Honsbeek kwam na afloop van VVSB – Kozakken Boys niet uit de kleedkamer (3-4). De trainer koos bewust even voor een plekje voor zichzelf. ,,Dit moest ik even relativeren”, treurde Honsbeek. Hij oogde verslagen, zag z’n VVSB een 3-1 voorsprong weggeven, maar weigerde na afloop de handdoek in de ring te gooien.

Gewoon weer koppen bij elkaar komende maandag, vond de geplaagde trainer. Maar op de zaterdagavond zelf lukte dat vanwege de teleurstelling zelf nog even niet. ,,Het is dat er een pupil van de week bij zat in de kleedkamer. Anders had ik richting de jongens al een stuk anders gereageerd.”

De trainer zag in Noordwijkerhout hoe VVSB na een goede eerste helft met een verdiende 2-0 voorsprong ging rusten. Vooral Kevin Brands bleek op het middenveld een baken van rust. De middenvelder werd na een half uur wel de wedstrijd uitgeschopt. Hoewel VVSB na die blessure nog op 2-0 kwam, bleek het wel ‘het begin van het einde’.

,,We kwamen constant een mannetje tekort op het middenveld.”

De bezoekers uit Werkendam werden beter en beter in de tweede helft en kwamen via een briljante omhaal van Ahmed El Azzouti op 2-1. De 3-1 van Tommy Bekooij uit een counter leek VVSB lucht te geven. In tegendeel. Na een wissel van Honsbeek, die spits Arno Dijkstra eruit haalde voor middenvelder Mitchell Theuns, ging VVSB verder achteruit lopen.

Wissel
Toch begreep de spits, die zelf nog de 1-0 op het scorebord zette, de wissel wel. ,,We kwamen constant een mannetje tekort op het middenveld. We liepen alleen maar naar achteren. Ook met mij in het veld nog, dat kan niet. Dan word je door elke tegenstander gekraakt in deze Tweede Divisie.”

Vanwege de 3-4 nederlaag blijft VVSB laatste staan op de ranglijst. ,,Volgende week spelen we uit tegen Jong Almere. Dan moet het dan maar gebeuren. Tja, we hadden nu tegen Kozakken Boys van de laatste plaats af kunnen komen. Die hebben we schandalig laten liggen.”

Volledig interview met Arno Dijkstra

Gebruik je de app? Klik dan hier.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Ter Leede nipt langs tiental Jong FC Den Bosch’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA