,,Zo, heb je me nog nodig, of kan ik al aan een biertje?” Wilfred van Leeuwen klinkt opgewekt na VVSB – OJC Rosmalen. De Noordwijkerhouters wonnen met 3-0 en sluiten daarmee een historische week én de eerste seizoenshelft op een goede manier af. Het toont tegelijkertijd aan hoe opportuun de voetbalwereld is. Een week geleden was VVSB nog in mineur na de derde competitienederlaag op rij. Zeven dagen later ziet de wereld er heel anders uit.

Precies een week geleden verloor VVSB in Tiel van TEC. Gevolg was een daling naar plek acht. Kortom, VVSB leek een ploeg in moeilijkheden. Een week later, vlak na de wedstrijd tegen OJC Rosmalen, is er van die bedrukte sfeer niks meer merkbaar. De ploeg won betrekkelijk eenvoudig van de bezoekers. ,,Best een goede week gehad”, lacht Van Leeuwen met gevoel voor understatement. ,,En dan hebben we vandaag het krachtsverschil niet eens uitgedrukt in de einduitslag.”

De Noordwijkerhouters lieten weer een legio kansen liggen, maar deze keer was het niet funest. Al binnen twintig minuten spelen kopte de vrijstaande Bekooij de openingstreffer binnen: 1-0. VVSB leek, gesterkt door de wedstrijd tegen Capelle en de vroege goal, een makkelijke middag tegemoet te gaan. Maar weer liet de afronding te wensen over. Onder meer Bekooij en zijn collega aan de overzijde, Parami, hadden de paarsgelen eerder in veilige haven kunnen schieten. Dat het tot een kwartier voor tijd niet lukte, kwam de zenuwen bij Van Leeuwen niet ten goede. Sterker nog, de trainer zag de bezoekers nog bijna op gelijke hoogte komen.

,,Bij 1-0 krijgt Rosmalen een goede kans op de 1-1. Als Ronald van der Meer die niet pakt, moet je nog maar zien dat we hier winnen. Verder is het een schiettent geweest de tweede helft. Zoveel kansen hebben we gehad.”

bek                                         Uitblinker Tommy Bekooij op weg naar de 1-0

Hoewel Bekooij er meer had moeten maken, overheerste na afloop het goede gevoel. De buitenspeler was een ware kwelgeest voor zijn directe tegenstander. ,,De jongens zeiden net in de kleedkamer ook al dat hun rechtsback nachtmerries zal krijgen deze week”, lacht de aanvaller. ,,Dit was een ideaal wedstrijdje voor mij. Acties maken, tegenstander opzoeken, voorzetjes geven. Heerlijk.”

De rappe buitenspeler zorgde zelf voor de 2-0 uit een counter. ,,Vlak daarvoor mis ik een grote kans en even daardoor krijgen zij die grote kans op de 1-1. Daarom was er die opluchting. Een compliment trouwens voor Parami voor zijn voorbereidende werk bij de 2-0. Zijn pass was precies op maat.” Uiteindelijk zorgt Brandon Zigo Tichem uit een vrije trap en grabbelwerk van doelman Van Boxtel voor het slotakkoord: 3-0.

Na overwinningen tegen Capelle en Rosmalen is de vorm weer terug bij VVSB. De dip van de nederlagen tegen AFC, JVC Cuijk en TEC lijkt vergeten. ,,Je kan niet veertig wedstrijden achter elkaar goed spelen”, stelt Van Leeuwen. ,,Cuijk en AFC waren niet best, maar tegen TEC ging die bal er gewoon niet in. Capelle was natuurlijk een feest en dan moet je het als team maar weer gewoon opbrengen om vandaag te winnen. Zo hoort het misschien ook wel, maar er zit echt karakter in deze groep.”

3-0                            De 3-0 van VVSB, een vrije trap van Zigo Tichem, ploft binnen

Terwijl het niveau weer op peil is, begint de winterstop. Net iets te vroeg misschien? Toch is de oefenmeester wel blij met de onderbreking. ,,Daar zijn we wel even aan toe, ja. Zeker na zo’n hectische, maar geweldige week.”

VVSB bereikte ten koste van Capelle de kwartfinale van de KNVB-beker. Een week waarin de ploeg werd geleefd. ,,De truc was om de juiste spanning te vinden voor die wedstrijd. Dat is de spelers en ons als technische staf gelukt. Na de mindere periode moest de focus weer op het voetbal. Terug naar de basis. De spelers moesten geconcentreerd zijn op hun taak op het veld, dat was al gelukt in Tiel en Rotterdam en ook vandaag weer.”

Al met al is Van Leeuwen gematigd tevreden over de eerste seizoenshelft. ,,Als ik het in een cijfer moet uitdrukken geef ik het een 6.5 voor de competitie en een 8.5 voor de beker. Ik vind dat we een puntje of zes te weinig hebben gekregen. Dan doel ik niet op Cuijk of AFC, maar TEC uit en Magreb thuis. Wedstrijden die we hadden moeten winnen. Die winterstop is wel even lekker. Even twee weken niet aan voetballen denken. Dan gaan we na de winterstop weer voor een plek bij de eerste zeven en goede prestaties in de beker.”

VVSB – OJC Rosmalen 3-0 (1-0) 19. Bekooij 1-0, 77. Bekooij 2-0, 90+2. Zigo Tichem 3-0

VVSB: Van der Meer, De Rijk, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic (59. P. van der Slot), Ruigrok, Van Niel (81. Zigo Tichem), Bekooij, Serbony (81. S. van der Slot), Parami

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)