Na ruim een uur spelen bij een 3-0 achterstand toch nog terugkomen tot 3-3: menig club zou ervoor tekenen. Toch overheerste er bij VVSB na afloop van het duel bij SteDoCo een katterige stemming, nadat de schier hopeloze 3-0 achterstand in de slotfase alsnog werd goedgemaakt. Drievoudig doelpuntenmaker Felitciano Zschusschen sprak zelfs van een gestolen punt. ,,Zo slecht als we aan deze wedstrijd begonnen, mag natuurlijk nooit. Dat je dan toch nog gelijk speelt is leuk, maar eigenlijk laten we hier gewoon twee punten liggen.”

De slechte start die in Hoornaar duidelijk onderstreept werd door twee tegentreffers in het eerste kwartier en een achterstand die kort na rust verder opliep tot 3-0, wierpen duidelijk een smet op zijn loepzuivere hattrick. Zschusschen had het graag allemaal anders gezien.

,,Liever had ik hier de punten meegenomen en zelf helemaal niet gescoord. We willen meedraaien in de top en dan mag je nooit zo aan de wedstrijd beginnen”, hekelde de spits het optreden van zijn ploeg in het eerste halfuur. Vincent Verheul en Kyle Doesburg zetten de ploeg uit Hoornaar al snel op een riante 2-0 voorsprong.

,,’Blijf erin geloven’, werd er steeds vanuit de dug-out geroepen en dat vertaalden we als ploeg in het veld.”

Desondanks bleef het spel van paars-geel ook hierna onder de maat. Reden voor trainer Erik Meijers om hard in te grijpen. Jelmer Vijlbrief en Tom Kok verdwenen na 25 minuten naar de kant voor Tim de Rijk en Loyd van der Wilden. Die omzetting miste haar uitwerking uiteindelijk niet.

Omzettingen
Dat hield echter niet in dat het meteen begon te lopen aan Noordwijkerhoutse kant. De 2-0 halverwege werd kort na de thee nog gevolgd door de 3-0 van Benjamin van Wanrooij, waarna het pleit beslecht leek te zijn. Dat was buiten VVSB om gerekend. ,,In de rust hebben we het verder omgezet. Door de tegenstander eerder vast te zetten konden ze eigenlijk alleen de lange bal nog maar hanteren. Voor de rust kwamen we ook niet in de duels, dat was daarna wel anders.”

De 3-1 die Zschusschen na iets meer dan een uur op aangeven van Van der Wilden binnen wist te koppen, was volgens de doelpuntenmaker het keerpunt in de wedstrijd. ,,’Blijf erin geloven’, werd er steeds vanuit de dug-out geroepen en dat vertaalden we als ploeg in het veld. Al was het nog wel even wachten voor ook de aansluitingstreffer viel.”

De waarheid vertellen
Die kwam dit keer van de voet van Zschusschen. VVSB rook bloed en mocht twee minuten later opnieuw juichen waarbij dezelfde doelpuntenmaker het stralend middelpunt was. Vanuit de diepte aangespeeld bereikte Yannick Bouw de SteDoCo-zestien, waarna Zschusschen zich geen moment bedacht en de 3-3 kiezelhard achter goalie Smith jaste.

,,We moeten maandag eerst maar eens met elkaar gaan zitten om elkaar de waarheid vertellen. En als dat met harde woorden moet, dan is dat zo.”

,,Toen hadden we nog een kleine tien minuten om ook de winnende nog te maken. Als de wedstrijd iets langer had geduurd was dat ook nog gelukt denk ik, hoewel zij in blessuretijd uit een corner de paal nog raakten door een bal die gedragen werd door de wind. Toch noem ik het een gestolen en geen gewonnen punt.”

Zegje doen
,,Terugkomen uit zo goed als geslagen positie is niet alledaags, maar we hebben het toch vooral allemaal over onszelf afgeroepen. We hebben er vandaag dus eerder twee verloren. Bij SteDoCo zullen ze zich ook wel afvragen hoe dat heeft kunnen gebeuren, maar dat is onze zorg niet.”

,,We moeten maandag eerst maar eens met elkaar gaan zitten om elkaar de waarheid vertellen. Dit mag gewoon niet gebeuren. En als dat met harde woorden moet, dan is dat zo. Iedereen moet zijn zegje maar eens doen. We willen bovenin meedraaien en dan zullen we dat ook moeten laten zien. Dat was vandaag voor rust zeker niet het geval.”