Mensen die last van hun hart hebben, wordt afgeraden supporter van VVSB te worden. Voor de tweede week op rij bezorgden de Noordwijkerhouters hun fans onnodig veel stress. VVSB gaf tegen EDO een 2-0 voorsprong weg, kwam met 2-3 achter, maar sleepte toch nog een punt uit het vuur. Dat waren er twee te weinig.

Peet van der Slot werd voorafgaand aan de wedstrijd gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd in de hoofdmacht van VVSB. Hij luisterde zijn jubileum op met een vroege treffer. Van der Slot scoorde binnen een minuut. Luttele minuten later was VVSB opnieuw doeltreffend uit een vrije trap. Stefan Kraaijvanger schoot via een verdediger raak: 2-0. VVSB kende een droomstart. Oud-doelman van de Noordwijkerhouters. Kenny Heemskerk, wist niet wat hem overkwam.

Gezien het grote overwicht leek de 3-0 een kwestie van tijd. Het liep echter heel anders. EDO kwam met dank aan VVSB-doelman Raimond Duivenvoorde terug in de wedstrijd. De ervaren keeper, die moest keepen door blessures van Ronald van der Meer en Joey Pouw, gooide de bal in de voeten van Ron Rosenhart, die met een dropkick Duivenvoorde verschalkte.

Geen vuiltje aan de lucht

Het gevolg was dat de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen na de goal even de weg kwijt was. En dat was eigenlijk zonde. Er leek geen vuiltje aan de lucht na een halfuur spelen. VVSB maakte de dienst uit en EDO kwam sporadisch op de vijandelijke helft. De thuisploeg pikte wel weer de draad op, maar speelde een stuk onzekerder.

De tweede helft was grotendeels weer voor VVSB, dat fier op zoek ging naar de 3-1. En de mogelijkheden kwamen volop. Het werd een tweede helft met passie en hard werken, daarbij EDO op het vinkentouw. Als de voorwaartsen van VVSB iets meer precisie in hun spel hadden gelegd, was de strijd al lang beslist geweest.

VVSB maakte het niet af en een aloude voetbalwet trad in werking. EDO kwam langszij. Jelmer Vijlbrief veroorzaakte een strafschop en moest vertrekken met zijn tweede gele kaart. Edip Biberoglu zette zijn ploeg op 2-2. Het werd nog erger voor VVSB. Zeven minuten later lag de 2-3 in het net. Sven Berntzen verschalkte na een uitstekende voorzet vanaf de linkerkant doelman Duivenvoorde 2-3. VVSB leek murw geslagen maar kwam in blessuretijd toch terug. De gegeven penalty werd feilloos ingeschoten door Bas Ruigrok: 3-3. Zo werd op de valreep toch nog een punt gepakt. Dat waren er echter twee te weinig punten.

Duivenvoorde

Keeper Duivenvoorde was blij met de puntendeling. Zijn fout was VVSB niet fataal geworden. ,,Wij hadden het heft in handen, maar het werd door een fout van mij 2-1. Gelukkig houden we nog een punt over aan dit duel. Natuurlijk hadden dat er drie moeten zijn, maar voor hetzelfde geld blijf je puntloos vandaag. Het is zonde dat we de wedstrijd de eerste helft niet gelijk in het slot gooiden.”

,,Ik had vandaag licht last van wedstrijdspanning”, sprak Duivenvoorde. ,,Als je eenmaal in het doel staat en de wedstrijd begint, valt dat van je af. De entourage om zo”n wedstrijd heen is een aparte ervaring. De bedoeling is dat ik lekker met die gasten ga trainen. Zijn de vaste jongens weer fit, dan ga ik terug naar het tweede elftal. We zien wel hoelang ze me nodig hebben. Ik ga alles in het werk stellen om belangrijk voor het team te zijn.”