De verschroeiende warmte speelde vast en zeker een rol, maar dat wilde niemand bij VVSB als excuus aanvoeren voor het matige optreden tegen OJC Rosmalen. Door een late treffer stond de ploeg van Wilfred van Leeuwen met lege handen: 1-0. 

Eigenlijk verdiende het treffen op het bloedhete sportpark geen winnaar. Toeschouwers ergerden zich hoorbaar en terecht aan het vele balverlies en matte spel dat ze te zien kregen. Legio balverlies en slechte passes waren meer regel dan uitzondering. Maar toch ging de thuisploeg met de zege aan de haal. Een voorzet kwam terecht bij de sterke spits Jaouad Chraou, die door perfect te timen de langere Jordy Zwart in de lucht klopte. De kopbal verdween met een mooie boog over Ronald van der Meer in de VVSB-goal.

Niet om aan te gluren
,,Het was niet om aan te gluren en dan moet je gewoon die 0-0 koesteren”, bracht aanvoerder Vladimir Jozic zijn gevoel onder woorden. In de eerste helft was het nog enigszins het aankijken waard. VVSB probeerde wel een bres te slaan in de Brabantse muur, maar dat lukte nauwelijks op schoten van Jozic en Serbony na.

Breekpunt was het uitvallen van Serbony zelf. De aanvalsleider ging lelijk door z’n enkel en moest zich nog voor de rust laten vervangen. De spits hoopt dat het niet al te ernstig is. ,,Het voelde niet goed. Ik probeerde er nog doorheen te lopen, maar dat ging niet.”

Van Leeuwen bracht Maikey Parami, maar de rechtsbuiten kon het gemis van Serbony niet verbloemen. En zo bleek maar weer eens hoe belangrijk de spits voor VVSB is. ,,Andere jongens moeten dan opstaan en dat is in ieder geval vandaag niet gebeurd.” En dan met een ernstige blik: ,,Met Serbony vallen bepaalde patronen weg. Hij is gewoon heel belangrijk in het spel dat wij spelen. Laten we hopen dat het meevalt.”

Venijnige tegenaanvallen
De gastheren speelden verdedigend, maar waren met venijnige tegenaanvallen zelfs gevaarlijker dan VVSB. Van der Meer moest twee keer handelend optreden om de 1-0 te voorkomen. Ook na de rust was de beste kans voor OJC Rosmalen. Invaller Daan Schreuders schoot echter hoog over. De bezoekers stelden daar alleen een poging van Brandon Zigo Tichem tegenover

,,Ik vond ons voor rust beter. Zij gaven ons de bal en gingen zowat achter de goal staan”, dikte Van Leeuwen de verdedigende instelling van de opponent ietwat aan. ,,Maar dat gaan we vaker krijgen en dan is het aan ons om daar iets op te vinden.”

Van Leeuwen: ,,Tot de zestien ging het nog wel, daarna stokte het. Zij loerden op dat ene kansje en die ging er dan nog in ook. Vandaag was de inzet prima, maar de uitvoering niet goed. De hitte mag geen excuus zijn voor makkelijke passes die niet aankwamen. En dat is een kwestie van vorm.”

OJC Rosmalen VVSB 1-0 (0-0). 85. Chraou 1-0

VVSB: Van der Meer, Van der Slot, Zwart, De Rijk, Vijlbrief, Ruigrok, Jozic (80. Schell), Van Niel, Bekooy, Serbony (35. Parami), Tavilla (65. Zigo Tichem)

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude