VVSB is de nacompetitie woensdagavond gestart met een nederlaag. De Noordwijkerhouters verloren het heenduel van het tweeluik met DOVO met 1-0. VVSB moet zaterdag op de eigen Boekhorst de opgelopen schade proberen te repareren.

DOVO en VVSB waren vorig jaar nog competitiegenoten in de Derde Divisie Zaterdag. De paarsgelen werden dit seizoen verplicht in de zondagse variant van het tweede amateurniveau uit te komen en pakten de tweede periode.

Thuisploeg al snel op voorsprong
Beide clubs konden al enkele weken toeleven naar de start van de nacompetitie, maar het was DOVO dat aanvankelijk de zaakjes het beste voor elkaar had. Al na vier minuten nam de ploeg van voormalig SJC-trainer Florian Wolf de leiding uit een vrije trap van Timo Pluk in de bovenhoek: 1-0. Ruim tien minuten later raakte Kian Visser namens DOVO de lat.

Zo was het beeld lange tijd duidelijk: VVSB het balbezit en DOVO de kansen. Met de rust in aantocht lieten ook de bezoekers zich in aanvallend opzicht gelden. Jesse van Nieuwkerk kreeg een grote kans vrij voor doelman Jeroen Vrolijk. De geboren Voorhouter kwam winnend uit de strijd en stuitte Van Nieuwkerk even later bij een kopbal opnieuw.


Eerste ronde (31 mei en 3 juni)
A: DOVO – VVSB 1-0
B: Groene Ster – GVVV 0-2
C: Barendrecht – TEC (UITGESTELD)
D: USV Hercules – IJsselmeervogels 6-0

Tweede ronde (7 en 10 juni)
1. Winnaar C – winnaar A
2. Winnaar D – winnaar B

Finale (14 en 17 juni)


VVSB zette de opwaartse spiraal door in de tweede helft. De Boekhorst-bewoners namen het heft in handen en braken een aantal keer goed door. Het ontbrak echter aan de juiste keuzes in de laatste fase van de aanvallen. Zo ontsnapte DOVO een aantal keer, omdat VVSB simpelweg niet doortastend genoeg handelde.

DOVO beperkte zich aanvankelijk tot counteren, maar deed dat zeker niet ongevaarlijk. Zo moest doelman Ruben Valk handelend optreden bij een vlammend afstandsschot van Pluk.

Ossendrijver per brancard van het veld
Halverwege de tweede helft ebde de overtuigingskracht wat weg bij VVSB en dat was voor Van Leeuwen reden om offensief te wisselen. Hij bracht aanvaller Bryan Iliohan voor Obi Onyeike. DOVO bleef ontzettend dreigend en achterin ging het bij VVSB een aantal keer maar net goed. In de slotfase lag het spel ruim vijf minuten stil vanwege een ogenschijnlijk zware blessure voor Max Ossendrijver, die het na een duel uitschreeuwde van de pijn en uiteindelijk per brancard van het veld werd gedragen.

Direct na de hervatting kreeg VVSB een enorme kans. Tim de Rijk had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot over. Uiteindelijk leverden acht minuten blessuretijd en een flink Noordwijkerhouts offensief ook niets op, waardoor VVSB weet dat het zaterdag op de Boekhorst zal moeten winnen om uitzicht te houden op de volgende ronde.

DOVO – VVSB 1-0 (1-0)

Foto: Orange Pictures

Lees ook: VVSB trapt nacompetitie af in Veenendaal tegen DOVO


POPULAIRE BERICHTEN