VVSB heeft zich vandaag tegen JVC Cuijk niet goed gepresenteerd aan het eigen publiek. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen ging er tegen de Brabantse club veel fout, al was de 1-4 uiteindelijk wel geflatteerd.

Nog voordat VVSB er erg in had, stond de 0-1 al op het scorebord. JVC Cuijk kon na vier minuten op links vrij doorkomen. De bal kwam voor de voeten van Schaap, die van zo’n vijf meter afstand Joey Pouw kansloos. De keeper, die overkwam van Jong Almere en de voorlopig afwezige Ronald van der Meer verving, viel niks te verwijten bij de 0-1. Een kwartier later maakte verdediger Ritzen de 0-2, toen VVSB apathisch verdedigde bij een corner.

Het zorgde bij trainer Wilfred van Leeuwen voor ergernissen. ,,We maakten persoonlijke fouten die ik helemaal niet gewend ben. Dat moet echt beter. Neem de 0-1. Daar kon de bal veel te makkelijk worden voorgegeven en kwam Schaap ook te makkelijk voorbij zijn directe tegenstander.”

Aansluiting

Toch leek VVSB na die twee goals wakker te worden. Binnen no-time werden er kansen gecreëerd via Frans van Niel en Giovialli Serbony. Het was uiteindelijk de nieuwe man Tomas Tavilla die in de 26e minuut voor de aansluitingstreffer zorgde. Aanvoerder Vladimir Jozic vond de vleugelaanvaller aan de rand van het strafschopgebied. Tussen een mêlee van benen vond de van Katwijk overgekomen aanvaller uiteindelijk het doel: 1-2.

In de rust greep Van Leeuwen in. Hij slachtofferde Stefan Kraaijvanger. ,,Hij speelde gewoon niet goed en ik wilde achterin één op één spelen, risico’s nemen”, legde de trainer zijn wissel uit. De vervanger van Kraaijvanger was de van Alphense Boys overgenomen Tim de Rijk. Hij zag al snel dat Cuijk na de rust de betere was. De Brabanders maakten vlug een einde aan de illusies van VVSB. De club die gigantisch sterk is via de omschakeling en volgens Van Leeuwen ook één van de titelkandidaten is scoorde via Fennebeumer en Visser.

De Rijk

De Rijk leek een goede tweede helft te spelen, maar zelf vond hij dat het beter kon. ,,Ik ben niet helemaal tevreden. Ik leed te veel balverlies vond ik. Dat moet beter.” Toch liet de verdediger anex middenvelder, tegen Cuijk speelde hij namelijk op ‘6’, zien dat hij goed kan opbouwen en dat zijn vrije trappen ook een nieuw wapen kunnen worden voor de Noordwijkerhoutse club. De linkspoot wist vrije trappen aan de zijlijn perfect in te krullen waardoor VVSB gevaarlijk kon worden uit dode spelmomenten. Daar kwamen echter geen goals uit.

De Leimuidenaar geniet van zijn eerste weken bij VVSB. ,,Het niveau is echt een stuk hoger dan in de Eerste Klasse bij Alphense Boys”, viel De Rijk op bij zijn competitiedebuut. ,,Maar de club is leuk. Een warme vereniging waar veel mensen op de tribune zitten. Je voelt aan alles dat dit een echte dorpsclub is.”

Tekst: Frank Venema