Wat een pot! Dit geloof je alleen als je erbij was. In exact vijf minuten schrijft VVSB Nederlandse voetbalgeschiedenis en bereikt de halve finale van de KNVB-Beker. Na IJsselmeervogels (1975) is VVSB daarmee de tweede club in de historie van het Nederlandse voetbal die dit kunstje flikt.

Tot de 82e minuut was er feitelijk geen vuiltje aan de lucht voor FC Den Bosch, de huidige nummer 14 van de Jupiler League. En eerlijk is eerlijk, met een 2-0 voorsprong en nog negen minuten officieel op de klok geloofden ook de meeste Noordwijkerhouters er niet meer in. Maar toen brak de 82e minuut aan.

Tommy Bekooij, die sowieso een sterke pot speelde, bracht de spanning terug door een corner bij de tweede paal binnen te koppen. De geest bleek uit de fles. Nog geen minuut later sneed verdediger Peet van der Slot na een prachtig hakje van Tomas Tavilla door het hart van de defensie en schoot de gelijkmaker onder Kees Heemskerk door. De bizarre wending gaf de Topklasser vleugels. Het tegenovergestelde gebeurde bij de Bosschenaren. Haast letterlijk bij keeper Heemskerk.

Een eenvoudige hoge bal van de zijkant liet de keeper uiterst knullig uit zijn handen glijden. Maikey Parami was er als de kippen bij en nam het cadeautje gretig in ontvangst. Wat niemand meer durfde te denken, gebeurde. VVSB kantelde de wedstrijd in vijf minuten en schreef daarmee op woensdag 3 februari 2016 Nederlandse voetbalhistorie.

FC Den Bosch – VVSB 2-3 (2-0).  21. Carlone 1-0. 31. Khalouta 2-0. 82. Bekooij 2-1. 83. Van der Slot 2-2 87. 2-3 Parami

FC Den Bosch: Heemskerk, Disveld, Hofstede, Heymans, Zeldenrust (72. Boddaert), Khalouta, Slivka, Carlone, Havar, Biemans (C)

VVSB: Valk, De Rijk, Zwart, Kraaijvanger (56. Van der Slot), Vijlbrief, Jozic (C), Ruigrok, Parami, Serbony, Van Niel (76. Tavilla), Bekooij