VVSB is zaterdag probleemloos uitgelopen naar zijn derde zege op rij. Op de Boekhorst werd ODIN ’59 met 4-0 verslagen. Gyliano van Velzen scoorde tweemaal, terwijl ook Mounir Mounji en Thomas Schaap doeltreffend waren.

Mounji deed al vroeg in de wedstrijd zijn oude club – hij kwam in de zomer over van ODIN ’59 – pijn met een fraai afstandsschot. Het was al snel duidelijk dat er flink kwaliteitsverschil tussen beide ploegen aanwezig was. Wellicht omdat het te gemakkelijk ging, leek VVSB af en toe te verslappen. Op het moment dat het gaspedaal weer even werd ingetrapt, volgden direct kansen en ook mooie goals. Van Velzen rondde tweemaal fraai af en zorgde voor een 3-0-ruststand.

In het tweede bedrijf was het bij vlagen een schiettent en verzorgde VVSB pas kort voor tijd een slotakkoord. Schaap krulde de bal schitterend in de kruising.

Ter Leede trekt aan kortste eind
Een niveau lager, in de Vierde Divisie A, was er een nederlaag voor Ter Leede op bezoek bij Hoogland. Het werd 3-2 voor de thuisploeg, die al snel met 2-0 voorkwam. Door goals van Marc de Kruijs en Tomas Arroyo (strafschop) kwamen de Sassenheimers nog in het eerste bedrijf langszij.

Ter Leede wilde erop en erover, maar dat lukte niet. Sterker nog, Hoogland kwam op 3-2 en trok die over de streep. Daardoor liep Ter Leede tegen zijn tweede nederlaag op rij aan. Een domper voor de formatie van Niek Oosterlee, die met twee eerdere zeges hoopte de weg naar boven te hebben gevonden.

VVSB – ODIN ’59 4-0 (3-0)
Goals: Gyliano van Velzen (2), Mounir Mounji en Thomas Schaap

Hoogland – Ter Leede 3-2 (2-2)
Goals: Marc de Kruijs, Tomas Arroyo

*Derdedivisionist FC Rijnvogels en vierdedivisionist SJC komen pas op zondag in actie

Archieffoto: Orange Pictures


POPULAIRE BERICHTEN