width=

Het is zo’n gevleugelde uitspraak in het voetbalwereldje: ,,We kregen wel de complimenten, maar niet de bloemen.” In de wedstrijd tussen IJsselmeervogels en VVSB kregen de Noordwijkerhouters wel de bloemen, maar de complimenten bleven hangen in Spakenburg. VVSB stal de overwinning: 0-2.

,,Het was gewoon een slechte wedstrijd”, gaf Guido Pauw, één van de doelpuntenmakers,  na afloop grif toe.  ,,Het was winderig, weinig ballen kwamen aan. Lange ballen waren niet in te schatten. Noem maar op. IJsselmeervogels wist voetballend nog de beste kansen te creëren. Eigenlijk hebben wij in de tweede helft drie kansen gehad, daarvan gingen er twee in.”

En dus klonk de overwinning als een typische gestolen driepunter. ,,Zo was het spelbeeld eigenlijk ook wel. Maar ook dat is een compliment waard naar de groep. Vooral mentaal. Tegen Kozakken Boys verloren we terecht. Vorige week waren we echt heel goed, maar ‘verloren’ we twee punten in de slotfase en nu speelden we misschien niet goed, maar waren we wel efficiënt.”

Scoringsdrift
Want met twee teleurstellende uitslagen in het achterhoofd, is een reis richting Spakenburg nu niet de eerste de beste horde die je moet nemen als ploeg. ,,Daarnaast stak IJsselmeervogels ook nog in een goede vorm. Nogmaals het was niet heel goed, maar de punten zijn wel binnen.”

,,Ik kon mij eigenlijk onttrekken aan het niveau. Voor mijn gevoel speelde ik namelijk nog best een redelijke pot.”

Ook met de scoringsdrift van de geïnterviewde gaat het lekker. De spits tekende slechts voor één goal voor de winterstop, maar legde er in de afgelopen drie wedstrijden telkens eentje in. Een week geleden sprak de voetballer uit Uitgeest al over z’n terugkerende vorm. Tegen IJsselmeervogels liet hij andermaal z’n voeten spreken.

,,Ik kon mij eigenlijk onttrekken aan het niveau. Voor mijn gevoel speelde ik namelijk nog best een redelijke pot. M’n vorm keert terug. Ik denk dat spitsen dat wel kunnen beamen. Dat je voelt dat alles beter gaat lopen, dat je meer ballen in een wedstrijd krijgt en er ook meer mee kan doen.”

Arno Dijkstra
Tegen de Spakenburgers was Pauw belangrijk met een goal en een assist op Tommy Bekooij, die daarmee zijn negende goal van het seizoen maakte en daarmee voor het tweede jaar op rij de topscorer van de Noordwijkerhouters lijkt te worden.

Saillant detail: de vorm van Pauw leek precies terug te keren op het moment dat de club bekend maakte dat Arno Dijkstra volgend seizoen zijn directe concurrent wordt. ,,Oh echt?”, capituleert Pauw die gedachte. ,,Nee, dat heeft er voor mij echt niks mee te maken. We spelen zelf met VVSB met een linksbuiten die rechtsbenig is en een rechtsbuiten die linksbenig is. Dan krijg je als spits simpelweg weinig honderd procent kansen. Alleen de laatste tijd loopt dat wel beter. Dat is het verschil.”

,,Als je in het het weekend de driepunter hebt gepakt, ga je ook met zoveel meer lol naar een training toe.”

Met de huidige vijfde plek staat VVSB er goed voor. Toch valt er voor de club weinig meer te winnen of te verliezen. De Noordwijkerhouters zijn ‘veilig’ en een kampioenschap is veel te ver weg. Volgens Pauw betekent dat niet dat VVSB maar ‘freewheelend’ het seizoen kan afsluiten.

,,Daar is iedereen teveel sportman voor. Iedereen wil elk duel winnen. Het gevoel in de groep is ook gewoon fijn. Wij hebben geen doel nodig om te willen winnen. Als je in het het weekend de driepunter hebt gepakt, ga je ook met zoveel meer lol naar een training toe. Alleen dat al maakt dat je elke wedstrijd wilt winnen. En dat goede gevoel, willen we zolang mogelijk houden.”

IJsselmeervogels – VVSB 0-2 (0-0) 70. Bekooij 0-1, 87. Pauw 0-2.

VVSB: Valk, Van der Slot, Arroyo, Zwart, Vijlbrief (73. Verlaan), Jozic, De Rijk, Theuns, Van der Wilden (46. Wijks), Pauw (90. Van Pelt), Bekooij

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Chronisch relaxte Pauw: ,,Ik maak me gewoon nooit druk”‘

IJsselmeervogels – VVSB (Beelden: IJsselmeervogels TV)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen