Er zijn van die wedstrijden die geen winnaar verdienen. Blijkbaar dachten VVSB en OJC Rosmalen daar vanmiddag ook zo over. In een matige wedstrijd werd er gelijkgespeeld: 2-2.

VVSB moest zich thuis langs een terugzakkend OJC Rosmalen vechten. De Noordwijkerhouters speelden zelf met te weinig tempo en zelfvertrouwen om het OJC Rosmalen echt lastig te maken. Dat de bezoekers via een counter op 0-1 kwamen, hielp ook niet echt mee.

Aan de 0-1 van Rosmalen kleefde op zich ook al een verhaal. De openingsgoal viel na een fout van rechtsback Ramon Hoek. Een naam die je niet zo snel op die positie zou verwachten, omdat Hoek normaal gesproken alleen in het veld komt als aanvaller. De vaste rechtsback van VVSB, Peet van der Slot, zat geschorst op de tribune. Omdat Rosmalen met snelle buitenspelers naar Noordwijkerhout was gekomen, koos trainer Van Leeuwen om de eveneens rappe Hoek op de rechtsbackpositie te zetten.

Het pakte – afgezien van de openingsgoal – niet heel slecht uit, vond Hoek zelf ook. ,,Daar maakte ik gewoon een fout bij het instappen en kon hij de bal één op één met Ronald van der Meer binnenschuiven”, reageert de ‘inval’-rechtsback. ,,Daarna was het zaak er niet meer aan te denken en gewoon door te gaan. En volgens mij heb ik verder best aardig gespeeld.”

Dat Hoek een keer als rechtsback zou gaan spelen, zat al in de hoofden van de technische staf. De 23-jarige Hoek speelde ook bij het tweede en het onder 23 elftal van VVSB op die positie. Of Hoek er vaker gaat spelen, weet hij zelf nog niet. ,,Dat zullen we deze week gaan evalueren. Het is toch heel wat anders dan in de aanval. Maar als ik ergens in dit team een plekje wil krijgen, dan moet ik me denk ik maar gaan richten op deze rechtsbackpositie als vaste vervanger van Peet van der Slot.”

Wakker

Na de snelle goal van Rosmalen leek VVSB niet geschrokken, maar werd het juist wakker. Na goed storen van Serbony en Van Niel was het uiteindelijk de laatste die via een mooi stiftje doelman Bart Tinus van Rosmalen kansloos liet. Helaas zakte het niveau van de wedstrijd daarna weer naar een bedenkelijk niveau. Rosmalen zakte in en VVSB was niet bij machte om het de Brabanders moeilijk te maken.

Toch begonnen de Noordwijkerhouters furieus aan de tweede helft en kregen Serbony, Kraaijvanger en vooral Van Laere opgelegde kansen om VVSB op voorsprong te zetten. De goal viel echter, alweer, aan de overkant na een goede counter.  ,,Die goal viel door miscommunicatie bij ons. Toen liepen we weer achter de feiten aan”, blikt Hoek terug op de 1-2 van Rosmalen.

Het duurde pas tot een kwartier voor tijd voordat VVSB echt ‘alles-of-niets’ ging spelen. En dan moet de bal natuurlijk wel een keer goed vallen en heb je een gelukje nodig om aan een goal te komen. Trainer Van Leeuwen wilde echter niet van geluk of pech spreken. ,,Nee, we moeten, als we zo furieus uit de rust komen, gewoon met 2 of 3-1 voor komen. Van Laere moest bijvoorbeeld gewoon zijn kans afmaken.”

Afgedwongen

De coach was niet tevreden over het spel, maar wel over de inzet van zijn spelers. ,,Daar is niks mis mee. Daar ligt het niet aan en dat we nog laat op 2-2 kwamen, hebben we helemaal zelf afgedwongen. Maar het was niet goed verder.”

De gelijkmaker van Serbony viel zo’n drie minuten voor tijd en op dat moment leek VVSB zelfs nog op jacht te gaan naar de overwinning. Maar het mocht doelman Ronald van der Meer danken dat de wedstrijd niet eindigde in een verliespartij. De doelman pakte met een sublieme redding eigenlijk nog een punt voor de Noordwijkerhouters. De doelman kwam als winnaar uit een 1-op-1 situatie met een aanvaller van Rosmalen.

,,Het is mooi dat ik zo’n redding kan maken, maar we verliezen gewoon twee punten tegen deze tegenstander”, reageerde een teleurgestelde doelman Van der Meer op zijn belangrijke redding. ,,Met alle respect, maar een tegenstander van dit niveau moeten we gewoon pakken. Daarom overheerst niet de blijdschap van de gelijkmaker en mijn redding, maar de teleurstelling over onze slechte wedstrijd.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude